小朋友用嘅濕紙巾邊隻好用D? 你地用開邊隻?

wongmonna198282
|
平時冇特別用開邊個牌子濕紙巾,通常邊款做特價就入手,會揀冇酒精成份,我小朋友一出世冇幾耐就有濕疹,以前會買最貴既日用品俾佢用,睇左唔少中西醫,keep 住睇左一段時間醫生,大大下而家好番,不過近排轉天氣小朋友皮膚有少少敏感,想搵下有冇邊隻濕紙巾CP 值又高同低敏?

c6 投訴開支好大,我都唔敢買太貴,要冇酒精,冇香味嘅!,之前有媽媽suggest 有隻黃色包裝好用,韓仔牌子,我見好平下,有冇人用過?小朋友每日要用大量濕紙巾,同埋有冇可以抹埋手可用係面嘅?
katherine.k
|
詩樂氏
seaman1982
|
我用萬零牌咋
Honey
|

Johnsons 藍色可抹面抹咀。Aeon 每週三特價$5 包。
babynetnet
|
759嗰隻韓國bb濕紙巾,只有依隻唔敏感起紅點!
water_ma
|
萬寧牌
一袋3包
特價$39.9先入貨
sukimama
|
katherine.k 發表於 18-11-28 21:01
詩樂氏

x 2
竇漪房
|
凍滾水+棉花或純棉擦巾,敏感肌就唔好用咁多濕紙巾
goo_littlebb
|
吉吉島12店有隻米奇公仔濕紙巾,無香味,我成日袋定出街抹手用。
|
wongmonna198282 發表於 18-11-28 20:59
平時冇特別用開邊個牌子濕紙巾,通常邊款做特價就入手,會揀冇酒精成份,我小朋友一出世冇幾耐就有濕疹,以前 ...

出街用759隻濕紙巾, 屋企用棉花+清水。
judytit
|
huggies 有迪迪尼公仔個d
無味 包裝都寫無加咩其他好化學既野 so far 都好用
至愛朱古力
|
我小朋友由bb用到宜家,都係用來來寶,純水濕紙巾,無酒精
bebebibifamily
|
360 之前有得換購幾抵用唔洗10 蚊,好似係黃色packing,冇味冇酒精你可以買pack 試下,可以用黎抹手同
AllAboutLove
|
來來寶 都唔算貴 冇香味夠濕唔敏感
小倩
|
小朋友幾大?
759自己出嗰隻粗用唔錯
cat_hellobb
|
water_ma 發表於 18-11-28 21:30
萬寧牌
一袋3包
特價$39.9先入貨

如果沒有特價送20.00萬寧卷,JM分享話一樣!
losttoa
|
皇冠濕廁紙
ckm80
|
卓悅有隻藍色包裝,寫住99%純水,無香料,$28定$32有三包,好抵用呀
ChloePP
|
韓國Moony 幾抵買的,80片一包,上網買10包100蚊,即係先10蚊一包。無味無酒精。
blackberry
|
Honey 發表於 18-11-28 21:06
Johnsons 藍色可抹面抹咀。Aeon 每週三特價$5 包。