自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

wongmonna198282 發表於 18-12-10 15:49
我岩岩lunch 行去優品睇下有咩零食,見到濕紙巾做緊特價, 平時換購價都要$10.5, 而家做緊 $17 2 包
...
我都有換到,就算平時自己用都抵不過唔知佢特價到幾時

大宅

wongmonna198282 發表於 18-12-13 00:22
我見佢做緊特價都買左兩包放公司用
我都鐘意拎濕紙巾番公司用,公司勁大塵平平地唔會咁肉赤

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主

大宅

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20140916/18867865
想問有冇人睇過呢篇報導話濕紙巾含致敏mit, 我搵濕紙巾時見到,都算舊新聞係咪全部都改良左?濕疹皮膚唔知邊隻最少防腐劑

大宅

回覆樓主:

新聞內容,另外有冇媽媽可以指教下濕疹係咪停用濕紙巾,還是可以照用

大宅

Minna.No 發表於 18-12-6 03:37
我仔都係敏感肌 細個陣 係屋企熟水加棉 出街綠色順順兒 宜家係屋企就用萬寧牌淺藍大 出街都仲用綠色順順兒 ...

熟水加棉係咪唔好整定?我個皇帝仔係敏感肌,不過最近呢個星期爆濕疹

男爵府

我用 759 賣既 BOSOMI, 一包 60張 $9 左右, 每次我都買一箱, 因為唔係成日有

大宅

wongmonna198282 發表於 18-12-10 15:49
我岩岩lunch 行去優品睇下有咩零食,見到濕紙巾做緊特價, 平時換購價都要$10.5, 而家做緊 $17 2 包
...

樓主,你呢隻背面包裝有冇寫成份可唔可以影俾我睇,你用緊呢隻唔係報導入面,謝謝

大宅

gm147 發表於 19-2-22 14:38
我用 759 賣既 BOSOMI, 一包 60張 $9 左右, 每次我都買一箱, 因為唔係成日有

內地定韓國嫁?只用來抹手仔嗎?謝謝

侯爵府

陪月勳章

來來寶純水

大宅

happyoppa 發表於 19-2-22 14:52
樓主,你呢隻背面包裝有冇寫成份可唔可以影俾我睇,你用緊呢隻唔係報導入面,謝謝
...

我屋企都用緊。有濕疹,就不如勤力少少用熟水抹,睇佢個成份冇特別,平時用黎抹手腳patpat冇問題

水晶宮

回覆樓主:

759、好用

大宅

Superwomia 發表於 19-2-22 18:34
我屋企都用緊。有濕疹,就不如勤力少少用熟水抹,睇佢個成份冇特別,平時用黎抹手腳patpat冇問題

...

謝謝,有媽媽教我用甘油混水沖涼同做下保濕,我係驚佢濕疹位置擴散去其他地方,所以先開始留意d濕紙巾成份

別墅

happyoppa 發表於 19-2-22 14:38
熟水加棉係咪唔好整定?我個皇帝仔係敏感肌,不過最近呢個星期爆濕疹
...

抺面就無整定 換片個啲就整定

男爵府

順順兒

大宅

順順兒

大宅

樂富 發表於 18-12-3 15:34
759平靚正

請問幾錢一包?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

happyoppa 發表於 19-2-22 14:28
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20140916/18867865
想問有冇人睇過呢篇報導話濕紙巾 ...

又不環保

水晶宮

wongmonna198282 發表於 18-11-28 20:59
平時冇特別用開邊個牌子濕紙巾,通常邊款做特價就入手,會揀冇酒精成份,我小朋友一出世冇幾耐就有濕疹,以前 ...

點解每日要用大量濕紙巾?小朋友仲係bb階段要換片?

以前我仔女仲未戒片,我就用johnson藍色純水,依家大個只係for食完野抺咀,開完大抺pat就邊隻特價買邊隻

唔駛吓吓用濕紙巾喎,洗手嗰啲可帶佢入洗手間洗

首頁

尾頁

跳至