晚晚漏尿

EricaBung
|
囡囡2歲,12.5kg,近排晚晚訓到半夜都發現pat pat邊有漏尿情況(emoji)(emoji)用緊XL size片,試過用幾隻牌子Huggies,花王,pampers都係咁,日頭好多過鐘都無事,係夜晚一訓覺就咁,有無媽媽知道究竟問題出現喺邊到(emoji)(emoji)(emoji)
hontari
|
係咪片片太大包唔貼?
12.5kg係咪用大碼片片都夠?
另外,會唔會瞓前飲太多奶/水?
EricaBung
|
hontari 發表於 18-11-29 01:48
係咪片片太大包唔貼?

之前用L size時都係咁,所以先試下轉XL,訓前有時會飲7安奶囉,不過以前晚晚飲都無事,係依家先有咁情況(emoji)(emoji)
haha748494
|
我記得有隻片片系有分男話囡,你可以試下。
EricaBung
|
haha748494 發表於 18-11-30 21:33
我記得有隻片片系有分男話囡,你可以試下。

好的,我揾下,唔該你
haha748494
|
回覆 EricaBung 的帖子

因為男仔就片前面厚,囡囡就後面厚D
bchuma
|
尿片太大?
bchuma
|
hontari 發表於 18-11-29 01:48
係咪片片太大包唔貼?

同意
我要做媽媽
|
我覺得你可以試下用L碼,我覺得huggies既已經包得唔錯...
EricaBung
|
我要做媽媽 發表於 18-12-1 10:18
我覺得你可以試下用L碼,我覺得huggies既已經包得唔錯...

我之前就係一直用緊huggies既L,點知就突然晚晚濕到成床都係,以為係佢大左d尿多左先轉用XL(emoji)(emoji)
GCHK
|
haha748494 發表於 18-11-30 22:49
回覆 EricaBung 的帖子

因為男仔就片前面厚,囡囡就後面厚D

HAHA。係亞,真係有分別㗎
我要做媽媽
|
EricaBung 發表於 18-12-1 15:57
我之前就係一直用緊huggies既L,點知就突然晚晚濕到成床都係,以為係佢大左d尿多左先轉用XL(emoji)(emoji) ...

如果仲係唔得既話,唯有轉多幾隻牌子喇,晚頭要用尿墊
yaka001
|
我B 都有試過。之後晚上轉拉拉褲。就無事~
唔知係唔係晚上郁得太勁~~~哈哈
RubyYu07
|
訓前都算飲得多奶了,你下面有無再鋪張隔尿墊?
RubyYu07
|
yaka001 發表於 18-12-3 14:30
唔知係唔係晚上郁得太勁~~~哈哈 ...

有時我bb太過爛訓都會移位,衫都濕埋。
EricaBung
|
yaka001 發表於 18-12-3 14:30
唔知係唔係晚上郁得太勁~~~哈哈 ...

我之前就係一直用緊拉拉褲,依家轉用返貼既睇下會唔會好d囉
EricaBung
|
RubyYu07 發表於 18-12-3 15:56
訓前都算飲得多奶了,你下面有無再鋪張隔尿墊?

一定要隔呀,如果唔係床辱都唔洗要
yaka001
|
噢, 咁唯有用定隔尿墊
RubyYu07
|
EricaBung 發表於 18-12-3 15:59
一定要隔呀,如果唔係床辱都唔洗要

可以用隔尿墊都好。我b用左,佢根本唔會係原定位置訓,會周圍碌

Mickey78
|
我對b之前都係咁,試左好多牌子,後來轉用左夜用片褲,就冇再漏喇