鼻塞到瞓唔到

hontari
|
13wk,一到瞓覺就鼻塞,平瞓打側瞓都係抖唔到氣咁已經勁揸薄荷膏,但都無咩幫助,好難入睡
最慘係半夜醒左瞓唔返,跟住就肚餓要食野,唉。。。
有無jm都係咁
Cindy曾
|
hontari 發表於 18-11-29 06:33
13wk,一到瞓覺就鼻塞,平瞓打側瞓都係抖唔到氣咁已經勁揸薄荷膏,但都無咩幫助,好難入睡
最慘係半夜醒左 ...

我鼻塞難受,頭疼爆炸已經睇醫生了。開孕婦可以食個藥!食完即刻冇咁塞,都剩一天藥未食!唔想食了。
dolldollk
|
有...我搞到要坐係度訓..跟住睇中醫而家終於好好多
cookingbaby
|
你試下斟一杯好熱嘅水,個鼻湊埋去,聞d熱氣,係咁吸,直到杯水無熱氣,睇下會唔會好d??之前朋友教我嘅,但我自己未試過,你可以試下。
hamsterma
|
最慘係半夜醒左 ...

太辛苦就睇醫生了解下
haha748494
|
回覆 cookingbaby 的帖子

我都系吖,用蒸氣通下個鼻,好舒服。
maymaysheep
|
開埋清新機瞓
paradarz
|
最慘係半夜醒左 ...

我開頭都係咁,touchwood 之後無野
試下帶口罩瞓,我有幫助到少少
cookingbaby
|
回覆 haha748494 的帖子

我就係聽朋友講話呢個方法好掂,原嚟真係得嘅喔。
haha748494
|
回覆 cookingbaby 的帖子

系吖,通得一時,要痊癒最好睇醫生。
bchuma
|
Cindy曾 發表於 18-11-29 11:41
我鼻塞難受,頭疼爆炸已經睇醫生了。開孕婦可以食個藥!食完即刻冇咁塞,都剩一天藥未食!唔想食了。
...

邊隻係孕婦可以食嘅⋯⋯ 我都難受
Cindy曾
|
bchuma 發表於 18-12-2 23:02
邊隻係孕婦可以食嘅⋯⋯ 我都難受

睇醫生開了。唔知咩名字,我食二天就唔食 未清!
goodbabi
|
我有左3-4 果月果陣都試過晚上嚴重鼻敏感流鼻水勁鼻塞,試過睇醫生,開空清,食中藥都唔得

之後朋友叫我搵人洗一次冷氣,好神奇當晚已經無事啦
hontari
|
Cindy曾 發表於 18-11-29 11:41
...

唉,塞左幾晚
尋晚開始埋頭痛,聽日都係要搵中醫摸手仔了
Cindy曾
|
hontari 發表於 18-12-3 01:03
唉,塞左幾晚
尋晚開始埋頭痛,聽日都係要搵中醫摸手仔了

中 西我都睇過,頭三個月睇中,而家五個月睇西!沒辦法人人頭疼死了
hontari
|
goodbabi 發表於 18-12-3 00:59
我有左3-4 果月果陣都試過晚上嚴重鼻敏感流鼻水勁鼻塞,試過睇醫生,開空清,食中藥都唔得

之後朋友叫我搵 ...

已經洗左了,無用
但好神奇架,我午睡唔鼻塞,夜晚先嚟塞
kaytsangtst
|
又係好慘嘅,不如你試吓食米雪嗰隻CS 4蟲草,對舒緩鼻塞同改善睡眠都好有幫助