健康院母乳姑娘

sl82in84
|
想請問大家有否試過返健康院,母乳姑娘幫忙量度乳頭size來揀番啱嘅喇叭? 我本身用Spectra 9+雙泵,跟機有對28mm, bb宜家3個幾月,其實一直泵奶乳頭都有扯痛,泵完都會紅腫,但為左泵奶忍痛頂硬上,也先後買了26mm同32mm來試,一係泵得少左,一係根本太大唔啱吸,同埋仍有乳頭扯痛,想問下大家知道母乳姑娘可幫忙量度? thanks
newspaperhang
|
應該無呢個服務。
我果時都係自己試,由28mm開始,之後32mm,再試返21mm,最後發現28mm+花瓣泵得最舒服同順
freshrose
|
去奶泵城(你google下), 有人幫你度,可以係果度買埋
sl82in84
|
newspaperhang 發表於 18-11-29 19:17
應該無呢個服務。
我果時都係自己試,由28mm開始,之後32mm,再試返21mm,最後發現28mm+花瓣泵得最舒服同順 ...

我就係額外買左唔同size都唔啱,咁我唯有喺出面搵解決辦法, thanks
sl82in84
|
freshrose 發表於 18-11-29 22:16
去奶泵城(你google下), 有人幫你度,可以係果度買埋

好呀,唔該哂,我打去問下駛唔駛預約,thanks
AnaNg
|
sl82in84 發表於 18-11-29 10:49
想請問大家有否試過返健康院,母乳姑娘幫忙量度乳頭size來揀番啱嘅喇叭? 我本身用Spectra 9+雙泵,跟機有 ...

自己拿軟尺度叫你老公幫手睇下

其實只要自己舒服就0k了,我都試過啱尺寸䂞但少奶同䂞夠半個鐘一樣個乳頭會再拉長同脹大D痛
Mandy_cwy
|
sl82in84 發表於 18-11-29 23:08
好呀,唔該哂,我打去問下駛唔駛預約,thanks

果陣有係佢地fb inbox佢,話當日幾點左右上去試喇叭。約左好似安全啲~