最好朋友同自己越來越疏遠

in_hk_people
|
有個好朋友 同我每個月最少出一兩次街
有咩好野佢都會Facebook tag我 留意我
又會成日whatsapp傾計

不過近呢一年佢越來越少搵我
我想問大家通常直接同佢傾定點?

有人有類似經驗嗎?謝謝分享
maili
|
人大咗會有各種各樣嘅事情要忙
vivibabyvivi
|
緣來緣去,緣盡就要放手
艾菲BB
|
我唔會主動搵佢傾,有D野順其自然啦,唔會比壓力佢
dder
|
你哋平時相處嘅方式係點先?係咪咩都直接講?
dder
|
如果係好朋友我會同佢傾,唔好因為咁而疏遠好可惜
coriqt
|

係咪有咩轉變?我生咗之後都好少搵我朋友,實在太難帶住兩個細路出街,又冇人幫我睇住. 我自己又搬遠咗.諗住過多幾年再搵多啲新朋友
木土土
|
in_hk_people 發表於 18-11-29 11:03

之前只有佢tag你搵你?
20150618bb
|
in_hk_people 發表於 18-11-29 11:03
人生路,各不同,每段時,有相遇,有分離.
starrymama
|
20150618bb 發表於 18-11-29 12:09
人生路,各不同,每段時,有相遇,有分離.
人生真係好似上車落車咁

Nancy20090615
|
係咪你好少主動搵佢 TAG 佢?
唔好煩我
|
咁係咪佢情況有變?例如,生咗仔、結婚、拍拖之類?
迷你人
|
根據我多年的經驗...唔洗搵原因、問點解....無需要考究的!我已經歷得麻木哂
theclacheng
|
唔好坐以待斃,主動約佢,佢唔彩咪算囉
Poyau
|
隨緣
Mnbvcxdsa
|
想同佢繼續維繫做朋友,我會直接問佢

ceciwong21
|
可能大家的差距越來越大。例如你嫁得好,她的丈夫很一般........
又或者是緣份盡了
tsung
|
隨緣啦
呀紫CANDY
|

順其自然啦!
jack5163
|
艾菲BB 發表於 18-11-29 11:50
我唔會主動搵佢傾,有D野順其自然啦,唔會比壓力佢

係,傾左都咩用,唔會有意思