大家覺得最好用既保濕product係邊樣?

findfinger
|
前排出咗轉旅行返黎皮膚就變得好鬼乾
想買d新既skincare返黎試下
各位jm有冇咩推介呀?
serum,cream or mask都ok,大家一齊黎share下啦!

cariskoo2002
|
我鐘意用 melvita le serum 同cream, 加b5打底
bbkq
|
Avene 保濕mask ,1枝50ml
M.Y.P
|
bbkq 發表於 18-11-29 12:40

X2.....好用
jac.m
|
其實可以唔洗買新呀
買支護膚油就得,加一兩滴落你平時用開既skincare度
保濕效果會好好多!
同埋平時真係要飲多d水~
mimorjai
|
findfinger 發表於 18-11-29 11:35
前排出咗轉旅行返黎皮膚就變得好鬼乾
想買d新既skincare返黎試下
各位jm有冇咩推介呀?

bobbi brown hydration cream 唔錯。

chifam
|
jac.m 發表於 18-11-29 15:23
其實可以唔洗買新呀
保濕效果會好好多!

黑貓白貓
|
平既萬0買左盒薏仁gel,保濕黎講性價比高,我有時懶,沖完涼搽呢個都夠
wakanda
|
bbkq 發表於 18-11-29 12:40

真心好好用
|
個人覺得用SkinCeuticals真心work, 無論CE, b5, cream都好用, 不過真係好貴!
lenareina
|
我係干肌
之前係澳洲買左隻保濕serum 幾好
而家涷左就加埋支護膚油就啱啱好
以天然skincare 黎講算幾平
天降大任
|
jac.m 發表於 18-11-29 15:23
其實可以唔洗買新呀
保濕效果會好好多!

我都係咁呀!一到秋冬就會用護膚油
不過唔知係咪依家皮膚鎖水能力差咗,用油都好似唔夠保濕,想試下打保濕針又驚打完會又紅又腫咁

有冇JM打過保濕針可以分享下架?

findfinger
|
lenareina 發表於 18-11-30 10:34
我係干肌
之前係澳洲買左隻保濕serum 幾好
而家涷左就加埋支護膚油就啱啱好

用緊邊支護膚油呀?我都想試下用油

findfinger
|
天降大任 發表於 18-11-30 11:08
我都係咁呀!一到秋冬就會用護膚油
不過唔知係咪依家皮膚鎖水能力差咗,用油都好似唔夠保濕,想試下打保濕 ...

me too!就係驚有不良反應,如果唔係一早就去咗打
fionlei88
|
Clarins double serum加保濕面霜
|
fionlei88 發表於 18-11-30 12:53
Clarins double serum加保濕面霜

請問保濕面霜都係Clarins?
fionlei88
|
991129 發表於 18-11-30 13:32
請問保濕面霜都係Clarins?

Yes
|
我依家用緊佢隻double serum, 唔錯; 但佢隻面霜我覺得就唔夠保濕!
ppche
|
mimorjai 發表於 18-11-29 23:04

bobbi brown hydration cream 唔錯。

邊隻呀?好少人聽講佢d skincare
ppche
|
findfinger 發表於 18-11-30 12:13
me too!就係驚有不良反應,如果唔係一早就去咗打

你地又唔洗話太擔心,我之前都打過彩虹保濕針
其實只要醫生手勢好d打完都唔會腫,少少紅就梗有既,但好快就會退