準備去寵物店買隻貓b 求指教

lilianyuyu
|
第一次系寵物店買!有咩要注意?點睇健唔健康?洗唔洗帶去診所body check? 附上英短b圖一張!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sushiroll
|
lilianyuyu 發表於 18-11-29 09:43
第一次系寵物店買!有咩要注意?點睇健唔健康?洗唔洗帶去診所body check? 附上英短b圖一張!

...
寵物店大多不健康wor! 我自己以前有from pet store 的貓,比我另一隻係貓舍買的好唔健康 我又係英短

一定要買就去貓舍買......

最好領養呀jm
lilianyuyu
|
sushiroll 發表於 18-11-29 17:48
寵物店大多不健康wor! 我自己以前有from pet store 的貓,比我另一隻係貓舍買的好唔健康 我又係 ...

會點不健康法?可否舉例?
Moti
|
lilianyuyu 發表於 18-11-29 17:43

...

請問呢隻幾錢呀?
lilianyuyu
|
Moti 發表於 18-11-29 18:28
請問呢隻幾錢呀?

Moti
|
lilianyuyu 發表於 18-11-29 18:37

Thanks!
sushiroll
|
lilianyuyu 發表於 18-11-29 10:23
會點不健康法?可否舉例?
成日病,如果你有見過貓舍嗰啲你會明,pet store呢啲生活環境又唔好,佢父母係乜你又唔知,我寵物店的四,五年前already passed away 咗,之前一路病,次次大便有血,睇好多vet都唔知咩事,之後有FIP死左。貓舍嗰隻仲好開心冇病痛。 價錢方便貓舍係貴的, 不過都係少少姐,寵物店d貓我就唔會再買