親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

Strawberry_baby 發表於 18-12-3 16:14
我地一家三口年初六出發,去6日,頭尾2日留係東京,中間4日3夜去長野滑雪
...

我就初二出發呀!主要都係去東京!

大宅

2018復活節勳章 畀面勳章

w.c.chong 發表於 18-12-3 19:04
我第一次去都係跟團,你報咗團未呀?貴唔貴呀?

報了永安

大宅

畀面勳章

w.c.chong 發表於 18-11-30 17:27
酒店就book咗,係機票未,不過呢幾日會買埋,價錢係貴啦!難得老公咁有興致,算啦!阿仔今年中四,而家唔 ...

我都係新年去東京呀,依家諗緊啲行程,其中一日會去箱根

男爵府

虎到金來勳章

evayanyan 發表於 18-12-4 21:11
我都係新年去東京呀,依家諗緊啲行程,其中一日會去箱根

箱根有咩地方玩,可以分享一下嗎?我4月去東京,都未諗行程,有一個4歲一個6歲小朋友

大宅

畀面勳章

0916 發表於 18-12-9 11:18
箱根有咩地方玩,可以分享一下嗎?我4月去東京,都未諗行程,有一個4歲一個6歲小朋友
...

箱根有好多景點㗎,我見啲人多數去兩日一夜,住一晚溫泉酒店,但我已訂好酒店,所以,只好一日遊,去箱根會有機會搭多種交通工具,如登山纜車,空中纜車,賊船等,途中可參觀小王子博物館,玻璃之森等,我最期待係去大涌谷,它是一個活火山,看看它的熱氣,聞吓啲琉璜味,食黑蛋等,如天氣好,坐船時會見到富士山呀

複式洋房

w.c.chong 發表於 18-11-30 16:11
你會住邊頭呢?我會住台場!主要想去迪士尼,我都未諗行程!

我剛 9月去完, 轉台場日航酒店亦去完迪士尼, 你可參考下我的行程, 你可在 Youtxxx 打 親子旅遊 Vlog 2018 日本東京 5日4夜 Day 1 , 看到去是一家5口旅行的行程,希望幫到你!

伯爵府

好媽媽勳章

Finana 發表於 18-12-10 00:57
我剛 9月去完, 轉台場日航酒店亦去完迪士尼, 你可參考下我的行程, 你可在 Youtxxx 打 親子旅遊 Vlog 201 ...

多謝分享,會慢慢睇,thx

別墅

回覆 evayanyan 的帖子

Me2, 我會買3PASS 去箱根一晚,河口湖一晚, 你自駕定坐火車?

我煩緊箱根自邊區酒店方便D. 因為想第二天拿行李去河口湖方便一點.

大宅

畀面勳章

happpy 發表於 18-12-11 10:52

Me2, 我會買3日PASS 去箱根一晚,河口湖一晚, 你自駕定坐火車?我煩緊箱根自邊區酒店 ...

我坐公車呀!

別墅

你住邊間酒店ar?

大宅

畀面勳章

happpy 發表於 18-12-11 13:49

你住邊間酒店ar?

我全程住上野dormy inn

男爵府

Me2, 我會買3日PASS 去箱根一晚,河口湖一晚, 你自駕定坐火車?我煩緊箱根自邊區酒店 ...

請問你河口湖係咪住温泉酒店?有冇好介紹呢?

大宅

我又係住箱根之後轉去河口湖, 箱根就住雪月花, 河口湖就訂咗鐘山苑, 而家煩緊箱根坐車去河口湖嗰程, 考慮緊包車.

別墅

回覆 比比 的帖子

我都搵緊

別墅

回覆 titma 的帖子

https://www.odakyu.jp/tc/sightse ... fuji-hakone-3-days/
我打算用這個PASS

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

初四至初八,去東京!

男爵府

evayanyan 發表於 18-12-9 12:17
箱根有好多景點㗎,我見啲人多數去兩日一夜,住一晚溫泉酒店,但我已訂好酒店,所以,只好一日遊,去箱根 ...

一日好趕,我會住一晚都好似唔夠,想去埋御殿場 outlet

大宅

畀面勳章

brima 發表於 18-12-14 08:40
一日好趕,我會住一晚都好似唔夠,想去埋御殿場 outlet

係呀,所以會捨棄有啲景點,無辦法啦,酒店已訂好,唯有一天遊

大宅

w.c.chong 發表於 18-12-3 19:03
我女上次去都係兩歲,係麻煩啲啲,不過都好開心嘅

咁啱我地都係初四出發,玩三日東京,之後輕井澤。

複式洋房

有機會舊曆新年一起過啊,我應該係今年必須要留日本過年啦,男朋友因爲我無得走,就都唔返香港。陪我日本過年喔。東京。

首頁

尾頁

跳至