好想唱k~

snowshine1357
|
你要靜侯,再靜侯,就算失收此終要守
hwy616
|
尋日去完,而家Neway已經無哂寶麗金啲歌唱,所有譚詠麟,張學友嘅歌都係得少量,仲係翻唱版。好無癮。所以應該唔會再去唱K。
snowshine1357
|
咁唯有自己係屋企唱
Hoining
|
hwy616 發表於 18-11-30 07:05
尋日去完,而家Neway已經無哂寶麗金啲歌唱,所有譚詠麟,張學友嘅歌都係得少量,仲係翻唱版。好無癮。所以 ...

成日想偷跳出去唱K, 但多野做到爆
PCCW2319
|
尋日去完,而家Neway已經無哂寶麗金啲歌唱,所有譚詠麟,張學友嘅歌都係得少量,仲係翻唱版。好無癮。所以 ...

點解無? 係無人點唱(太out),定係版權問題?
李露眉
|
PCCW2319 發表於 18-11-30 07:43
點解無? 係無人點唱(太out),定係版權問題?

版權,新聞有講
分甘同味
|
侵權官司環球勝訴,好多本地歌手嘅金曲都要下架,得番D怪雞翻唱版本

上星期六去連陳潔儀都淨返4首,無一首係原裝MV 不過lunch set水準仍然keep到
bobo88hk
|
用唱k apps 隨時隨地唱
PCCW2319
|
李露眉 發表於 18-11-30 07:53
版權,新聞有講

哦…明白了
kckkck
|
snowshine1357 發表於 18-11-30 06:58
你要靜侯,再靜侯,就算失收此終要守

想去咪去咯
李露眉
|
唱K 年代, 最瘋麼時係90年代.
大概HIT 左十幾年後,已未落

而家年青人, 都唔會唱K
李豆豆
|
分甘同味 發表於 18-11-30 07:57
侵權官司環球勝訴,好多本地歌手嘅金曲都要下架,得番D怪雞翻唱版本

上星期六去連陳潔儀都淨返4首,無一 ...

咁英皇、sammi、千fa嗰d仲有冇呀?
wongjackie
|
我要唱謝安琪
yiyiyi
|
我仔好鍾意 eason, 想唱佢d 歌, 宜家唔知去邊度唱?

知唔知仲有邊間有得唱呢?
分甘同味
|
李豆豆 發表於 18-11-30 09:09
咁英皇、sammi、千fa嗰d仲有冇呀?

[size=15.008px](from wiki)

環球唱片(前身寶麗金唱片)曾經造就不少香港樂壇的天皇天后,包括80年代的天皇巨星譚詠麟、許冠傑、關正傑、鍾鎮濤等,90年代的天王天后張學友、黎明、陳慧嫻、王菲、關淑怡、周慧敏等,及近年的陳奕迅、陳慧琳、劉美君、Erick Kwok、新生代李幸倪、AGA 等。

Whitechocolate
|

我都係幾日前唱完,發覺你講既問題。
|
bobo88hk 發表於 18-11-30 08:02
用唱k apps 隨時隨地唱
k歌神器嗎?你有專登買咪嗎?
|
snowshine1357 發表於 18-11-30 07:10
咁唯有自己係屋企唱

你專登買部點歌機嗎?
lojo11
|
唔怪得前日唱,好多想唱嘅歌無晒
MagDog
|
想請問除了Newax, 仲冇邊間karaoke? 加州紅?