自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

lilicatcat 發表於 18-11-30 11:17
早前一個月前問過、越早報名越平、点知今日再睇下有冇貴到、哗!竟然仲平過我報、仲要平三佰蚊一位、仲唔係 ...

同一團號及出發日期?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

木土土 發表於 18-11-30 19:47
同一團號及出發日期?

跟團幾十年,同一時間出發同一團,兩三個不同收費相當普遍~

有時間早報團平過遲報團,最大原因就是那團最後剩很少位 ,旅行社便加價了~

如果之前報團貴後面平, 旅行社見那国團人少,便收費平等多啲人報名,這完全是商業決定,同酒店定價策略一樣~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

早前一個月前問過、越早報名越平、点知今日再睇下有冇貴到、哗!竟然仲平過我報、仲要平三佰蚊一位、仲唔係 ...

越早報……越貴
試過每位相差2000

公爵府

同一日出發同一團號但坐唔同航空公司嗎?如果系,旅行社拎到其他航空公司平機票,開多團,平啲易收客,咁好正常,但如果你報既團再有人報,但佢又俾你平咗,好多旅行社都有得退,了解清楚先

男爵府

回覆 大力大力 的帖子

大力大力,你真明白事理.如果人人都好似你咁諗,前線銷售員和客戶服務員就無咁辛苦了

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Poyau 發表於 18-11-30 11:33
康x收歸海x旗下後已今非昔比

正想咁講

男爵府

大力大力 發表於 18-11-30 20:00
跟團幾十年,同一時間出發同一團,兩三個不同收費相當普遍~

有時間早報團平過遲報團,最大原因就是那團最 ...

當然明白商業運作。所以東瀛遊越做越大,服務又好。而康泰越做越差。就係康泰並不與時並進。

琥珀宮

peggy65 發表於 18-11-30 19:10
同一個團?點解唔同機出發?
如果坐唔同機,差價可能在於航機價格上。

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

東型遊有差價退,好多年啦⋯⋯

所以越做越大

首頁

尾頁

跳至