睇完就知到底人造人有幾可怕

一夜傾情
|
https://www.youtube.com/watch?v=jAhjPd4uNFY估唔到潘多拉盒終於打開了
原來中國起2015-2016年已經公開左做

一夜傾情
|
當然我地未必有命睇到呢一日
但可能要記住今日.某個傻佬科學家以人類改變
仲有呢個肯定係中共自情.佢邊有咁多錢個個比28萬
最可怕係會導致更加多傻佬會不停放錢比類似中國呢種無監察觀念
去做更可怕既事

設計款嬰兒-不會生病、不會變老的基改人類。曾經是科幻小說誇張的劇情突然變得現實。我們唯一能確定的是,事情的轉變將會不可逆轉。
https://www.youtube.com/watch?v=SaWWWN_PScE
jasmineoj
|
人類步入滅亡嘅前奏
CACACAROL    發表於 18-12-1 10:18
ada0707    發表於 18-12-1 09:02
babynetnet
|
點解唔整唔會肥……
唔會老唔會病無興趣!
一夜傾情
|
babynetnet 發表於 18-11-30 23:32
點解唔整唔會肥……
唔會老唔會病無興趣!
改得dna.你估習大大有無興趣想自己唔會死.唔會老

小星星1
|
點解唔整唔會肥……
唔會老唔會病無興趣!

同感
babynetnet
|
一夜傾情 發表於 18-11-30 23:34
改得dna.你估習大大有無興趣想自己唔會死.唔會老

有興趣都無用,就算佢係不死身,都唔會比佢做一世大佬!
除非毛係不死身,就可以做一世大佬啦!
tester5
|
jasmineoj 發表於 18-11-30 23:29
人類步入滅亡嘅前奏

同感,人類正在自取滅亡。
而竟然有人瘋狂到,讚嘆呢種所謂「科技」。
即使我地幾唔願意,我地都冇得㨂,只可以同呢群瘋子,攬住一齊死。
一夜傾情
|
小星星1 發表於 18-11-30 23:42
同感
個盒開左.會有更多顛既科學家會不停改dna
遲早就會出現唔知咩既人種出現

依家果2個bb.本身dna就已經改變左
好似仲話有一對.可能唔止
到時會改變人類基因池.到時就可能無人類了

cassie0025
|
上帝要你滅亡 必先令你瘋狂
希望呢句唔好應驗
一夜傾情
|
tester5 發表於 18-11-30 23:50
同感,人類正在自取滅亡。
而竟然有人瘋狂到,讚嘆呢種所謂「科技」。
即使我地幾唔願意,我地都冇 ...

我地呢一代未必睇得到
但係個盒就由果日終於打開左
我唔止美國係咪已經成功左
但至少人地係個有監管既地方

但中國係無.
佢呢次實驗無中國支持我打死都唔信
講都無人信.但中國就係可以做出呢種行為出黎

改得呢次.下次剪個基因就話可以阻止某病
之後只會不停顛落去
sumlam
|
點解唔整唔會肥……
唔會老唔會病無興趣!

係喎, 呢個應該賺大錢

小星星1
|
一夜傾情 發表於 18-11-30 23:51

知道呢啲根本唔應該去改造,講下笑吧!
一夜傾情
|
小星星1 發表於 18-12-1 00:00
知道呢啲根本唔應該去改造,講下笑吧!
我細個已經唸.既然人係由基因細胞構成
改左咪得.個個變超人.又唔會病
估唔到今日有個傻佬真係做成功左
其實用病只係個藉口

根本個技術一直都存在.但無人真係敢做
RelaxHippo
|
自從出咗隻複製羊, 我就知會有呢啲嘢, 爭在有無公開. 除咗複製羊, 仲有好多複製動物, 只係無再好似複製羊咁公開報導. 不過呢啲複製嘢, 結果都係比正常品種早衰老, 早死.

日本漫畫家清水玲子早喺複製羊出現前十年, 巳經出漫畫輝夜姬講複製人.
pansy888hk    發表於 18-12-1 01:16
taiwoon
|
一夜傾情 發表於 18-12-1 00:05
我細個已經唸.既然人係由基因細胞構成
改左咪得.個個變超人.又唔會病
估唔到今日有個傻佬真係做成功左

因為存在風險實在太高
無人可以預計到會發生咩事

peonica
|
以為edit 左dna 就無往不利?
太天真太傻,物競天擇,適者生存。基因突變,一接觸到其他細菌或病毒,會演變出超級細菌,病毒,感染其他人。
到時人類大禍臨頭。

潘朵拉盒子已經打開
Helllokitty
|
一夜傾情 發表於 18-11-30 23:51

X-men 就是這樣誕生
一夜傾情
|
peonica 發表於 18-12-1 00:09
以為edit 左dna 就無往不利?
太天真太傻,物競天擇,適者生存。基因突變,一接觸到其他細菌或病毒,會演變 ...
全人類埋單

一夜傾情
|
RelaxHippo 發表於 18-12-1 00:06
自從出咗隻複製羊, 我就知會有呢啲嘢, 爭在有無公開. 除咗複製羊, 仲有好多複製動物, 只係無再好似複製羊 ...

我相信發達國家早就做左
美國人叻過中國人咁多
科技又先進咁多
但佢地都仲係有d野都比限制緊
相信地下組織都未必做到
始終要經過好多年先能夠成功
當中要殺幾多生命真係唔知

但好似中國呢種國家無監管就非常可怕
當年日本.同蘇聯都未成功到