想問邊度有得買孕婦安全帶(車用)

ithankstogod
|

又唔想買淘佬貨,去尖沙咀海運好多孕婦舖頭都冇又唔見有,請問邊度可以買?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
lnsbonnie
|
荷花有
|
lnsbonnie 發表於 18-12-2 11:07
荷花有

請教即係邊度?
Kit_ting
|
ithankstogod 發表於 18-12-2 09:21
又唔想買淘佬貨,去尖沙咀海運好多孕婦舖頭都冇又唔見有,請問邊度可以買?

可以扣左安全帶之後斜個度斜上前就唔會括住個肚(我度係咁帶,舒服又安全)
bchuma
|
ithankstogod 發表於 18-12-2 09:21

其實我都係用正常安全帶,開車開到生嘅前一日都唔覺得有乜唔舒服?
falalala
|
我喺e Bay買
luckdog2005
|
Kit_ting 發表於 18-12-10 00:53
可以扣左安全帶之後斜個度斜上前就唔會括住個肚(我度係咁帶,舒服又安全)
...

想問下即係點帶?
Kit_ting
|
luckdog2005 發表於 18-12-11 02:46
想問下即係點帶?

首先扣左安全帶先,之後坐落去將斜個條拉前就可以,下面個條咪唔會箍住。(我又4個月後就一直用到7個半月)

JD930
|
ithankstogod 發表於 18-12-2 12:20
請教即係邊度?

https://www.eugenebaby.com/zh_hant_hk/maternity/bump-belt.html
|
Kit_ting 發表於 18-12-10 00:53
...

係呀我就係想咁
|
falalala 發表於 18-12-10 12:00
我喺e Bay買

想請教你係買邊隻?
|
Kit_ting 發表於 18-12-11 13:11
首先扣左安全帶先,之後坐落去將斜個條拉前就可以,下面個條咪唔會箍住。(我又4個月後就一直用到7個半月 ...

依隻好用嗎?我大引腿比較粗會辛苦一些嗎?
luckdog2005
|
ithankstogod 發表於 18-12-16 15:20

呢個係用返普通安全帶 我跟呢個方法用 真係舒服好多
falalala
|
ithankstogod 發表於 18-12-16 15:19
想請教你係買邊隻?

借用樓主張相,我用呢隻。我自己揸車都覺得ok.

Kit_ting
|
ithankstogod 發表於 18-12-16 15:20

我冇買呀,用本身車個條安全帶(一樣好方便)
|
falalala 發表於 18-12-16 16:28
借用樓主張相,我用呢隻。我自己揸車都覺得ok.

請問係邊度可以買到?
JD930
|
ithankstogod 發表於 18-12-17 15:47
請問係邊度可以買到?

https://www.eugenebaby.com/zh_hant_hk/maternity/bump-belt.html