其實賓賓印印星期日訓街,有無犯法?

koalachan2002
|
鋪哂紙皮,仲有埋門廉,真係好誇張!
係隧道勁大聲講野,仲大聲播歌,一條隨道霸左2/3,左右兩邊,其實佢地有無犯法
333s    發表於 18-12-2 21:48
cdn
|
其實佢地星期日無地方hea,都好慘。
IFC 出面嘅天橋都真係俾佢地覇哂,但好天哂、落雨淋,算吧!
Mnbvcxdsa    發表於 18-12-2 11:44
raven
|
其實可以投訴阻街!
secretrose
|
cdn 發表於 18-12-2 10:21
IFC 出面嘅天橋都真係俾佢地覇哂,但好天哂、落雨淋,算吧!
...

係,人地去得邊?
cindy618
|
cdn 發表於 18-12-2 10:21
...

見天橋上霸位尚算有規矩,會霸一邊留番條路
cassie0025
|
有時星期日行過銅鑼灣條天橋都覺得佢地好阻住條街, 但諗深一層人地離鄉別井來打工, 日做十幾個鐘, 一星期有一日同班同鄉聚下都要既, 平日唔係有佢地又點可以有咁多媽媽去到返工, 有時做人都要將心比己
chilam726    發表於 18-12-3 11:52
Mnbvcxdsa    發表於 18-12-2 11:45
cindy618
|
raven 發表於 18-12-2 10:22
其實可以投訴阻街!

諗深一層,你叫佢放假去邊?
幸福花
|
一定好多人將霸街合理化!D僱主清工人要香港俾公共地方佢D工人耍樂!
juliemania
|
政府成日高呼包容和諧,呢d 真係要包容吓啦,一星期一日假,冇屋企,香港又吾係大,叫人地去邊度聚吓?

利申:現在冇請姐姐
teaspoon
|
犯唔犯法唔知喇,但我唔討厭佢地。佢地整齊過香港人多多聲,香港人睇完煙花既地方兩個字———惡劣。
cdn
|
teaspoon 發表於 18-12-2 10:46
犯唔犯法唔知喇,但我唔討厭佢地。佢地整齊過香港人多多聲,香港人睇完煙花既地方兩個字———惡劣。
...

係!佢哋算有規矩!
chanseenine
|
teaspoon 發表於 18-12-2 10:46
...

好多姐姐都有禮貌過本地人
sochui
|
難道想趕盡殺絕?
|
雖然係阻街,但覺得可以體諒,因為香港地少人多,佢地放假都無咩地方好去,純粹想約同鄉聚聚,所以只要佢地唔係搞事,我覺得無大問題
cindy618
|
幸福花 發表於 18-12-2 10:30
一定好多人將霸街合理化!D僱主清工人要香港俾公共地方佢D工人耍樂!

我從來無請工人
當然都覺佢地阻街又整污穢地方
但真係可以點?
有無提議?
dc9
|
勁阻街
所以我多數打電話投訴個度勁污糟,叫食環署去洗地
cindy618
|
chanseenine 發表於 18-12-2 10:53
好多姐姐都有禮貌過本地人

咁又係喎,我有一次等過馬路,個天一秒間落大雨,成手餸趕唔切開遮,突然有人埋嚟遮我,係一個姐姐呀,窩心!
|
法理上最少已犯左阻街,非法集會罪。

個人人情上我會包容佢地,佢地霸得好有規矩,識得留返條路比人行,離開前又收拾乾淨,我只係路過唔係逗留,對我影響唔大。
bing-jing
|
時時講法律,唔通個個都講法律咩!
三國1
|
係阻街,但一星期一日假,佢地可以去邊?只要佢地走時清潔番,可以接受