買旅行喼, 越大越好?

yucl_hk
|
好似買大有著數, 30吋貴28吋一百蚊左右,

但載多20ml

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
rex13
|
yucl_hk 發表於 18-12-2 15:01

但載多20ml

上期ka wor?
yucl_hk
|
rex13 發表於 18-12-2 15:01
上期ka wor?

我知 上期, 我問定大好定細好!

諗住下次再有換喼, 即刻衝去換!
canies
|
最細個黃色幾靚,賣幾錢呀?

回問題,唔會覺得越大越好,
除非你成日要去長途旅行,
太大攞起來會好辛苦。
rex13
|
yucl_hk 發表於 18-12-2 15:05
我知 上期, 我問定大好定細好!

諗住下次再有換喼, 即刻衝去換!

我覺得中size夠,如果唔係去好凍既地方⋯
sunny.moon
|

但載多20ml

大好重,放埋衫褲托5到!!
cdn
|
太大拎唔到
007~sa
|
如果個喼好
不會因為大左而重左
算死草
|

但載多20ml

都唔會得一個喼,大中細各一方面存放。
重唔重睇你放咩,多數最大個喼最輕用黎放手信,零食多大大包又唔重。
livewiflove
|

但載多20ml

一家人,點都要有個大喼看門口。但用得最多都係中喼。細喼就大人出差用最多。不過一拗留意,如果平時喜歡坐廉航,有時個luggage size只准中喼,加錢都只可以加重或加多件數。
mayuenhk
|
我會買大,因為拎厚衫同手送方便,尤其是買咗流質產品。

yucl_hk
|
cdn 發表於 18-12-2 15:11
太大拎唔到

係喎! 無諗過拎唔拎到!

重到拎唔到就惨!

thx
cdn
|
yucl_hk 發表於 18-12-2 15:28

唔塞滿都得嘅
natjosejim
|
最近去22天都是用中喼(大約26吋),有拖板、旅行熱水煲、多対鞋,etc,要決是洗衫,外遊多咗,知道自己真正需要
TMC3012
|
28/30比, 咁梗係30啦
我地用開一個26一個30
IloveJJ
|
睇你需要吧!我哋次次兩大都要出動,再加細/中。
ryan_mami
|
yucl_hk 發表於 18-12-2 15:28

我之前買29吋,真係拎唔到,宜家用26吋,舒服晒。
|
其實要睇你會不會超多野,如果d野多到30吋先夠,就不定要買30吋。
我換了相中的藍色30吋,本身吉喼吾重,但我上個月去加拿大幾日,拎野不多,但奇怪超重,重到捧不起,我自己一個捧不到入車尾箱。我估一來個喼太大,闊過我打開手臂,所以手食不到力。二來物件的重量分散開30吋喼,不集中,感覺會重過滿滿的26吋。
pinky-peach
|
拖30吋好「呢hea」,我都係prefer 28吋
amazingkitkat
|
行李喼 本身的重量 是多少?