香港劇要扮韓劇味?

lemontea520
|
返到黎一開電視,咩事個畫面甘橙,啲人著到甘韓味…以為tbbbbb 星期日晚又播韓劇。
點解唔可以九啲自己風格架啫 係要扮人地。造型都要扮………
cherriehahaha
|
可能我唔識野~ 我睇到...唔知係自己對眼濛...還是個畫面本身濛~
lemontea520
|
cherriehahaha 發表於 18-12-2 21:33
可能我唔識野~ 我睇到...唔知係自己對眼濛...還是個畫面本身濛~

好似n年前天幕下的戀人,個畫面blur哂叫浪漫,個期不停懷疑自己對眼係咪澀過頭
kc_01k
|
lemontea520 發表於 18-12-2 21:28
返到黎一開電視,咩事個畫面甘橙,啲人著到甘韓味…以為tbbbbb 星期日晚又播韓劇。
點解唔可以九啲自己風格 ...

佢係想唔知點,但一啲都唔韓劇囉,我都同樓上一樣,我以為自己眼矇
Moppyhaha
|
我亞媽問我老豆「做乜教到個電視咁蒙?」
我老豆講咗2次...「唔係我教㗎」
FJmom    發表於 18-12-3 00:23
caryfox    發表於 18-12-2 21:51
HaTsang
|
除咗愛回家畫面正常,其餘都又黑又藍,呢套仲衰影到個個都面無血色
lemontea520
|
Moppyhaha 發表於 18-12-2 21:39
...

好好笑
lemontea520
|
頂唔順連劉佩玥啲表情都要扮韓劇個啲登大眼眨眨…
kc_01k
|
lemontea520 發表於 18-12-2 21:43

我老公話,blur晒,係人都靚啦,鼻樑冇晒,個個得對眼同個咀。至怕睇呢啲矇查查劇
caryfox
|
...
幾好笑⋯⋯

Moppyhaha
|
lemontea520 發表於 18-12-2 21:43

係喇...之前都冇咁作狀
BGCOME08
|
lemontea520 發表於 18-12-2 21:36
好似n年前天幕下的戀人,個畫面blur哂叫浪漫,個期不停懷疑自己對眼係咪澀過頭
...

呢套嘢……睇緊時直情覺得自己有白內障,睇咗一兩集都冇再睇。
caryfox
|

我覺得似係⋯⋯器材唔同咗!

扮咩韓劇?⋯⋯有韓劇係咁㗎咩?
好似連廣告也唔同咗喎⋯⋯
caryfox
|
BGCOME08 發表於 18-12-2 22:00
呢套嘢……睇緊時直情覺得自己有白內障,睇咗一兩集都冇再睇。
好笑,

kkvicky
|
究竟套劇講咩㗎?一時講緊個亞囡搵緊亞媽,一時又講亞媽贖個囡.....
Happybabyhbb
|
lemontea520 發表於 18-12-2 21:28
點解唔可以九啲自己風格 ...

我以為台劇
caryfox
|

81台⋯⋯係唔同咗,跟以前比較有分別,好似微粒粗咗!⋯⋯差咗!

轉去82⋯⋯又無分別,和以前一樣囉!
cattz288
|
...

HaTsang
|
caryfox 發表於 18-12-2 22:02
我覺得似係⋯⋯器材唔同咗!

扮咩韓劇?⋯⋯有韓劇係咁㗎咩?

大陸劇套套都係矇,個個面無血色
tinlong22
|
kkvicky 發表於 18-12-2 22:05
究竟套劇講咩㗎?一時講緊個亞囡搵緊亞媽,一時又講亞媽贖個囡.....

講緊兩個時間點,一個係岩岩讀完大學既青年宿舍時代,一個就係成年時代