懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

想做ivf
請問有冇JM 卵巢指數amh 低過2 , 但成功懷孕?

別墅

hkmcdmcd 發表於 18-12-7 22:32
想做ivf
請問有冇JM 卵巢指數amh 低過2 , 但成功懷孕?

我成功了 我大女兒已經2歲 我amh 係5年前驗 只有1.2x 當時我係33歲左右
醫生當時叫我做iui 先 我第一次做iui 是搵陳憶x 當然失敗了 就去左排仁安找廖琳x 再做了第二及第三次iui z當然都是失敗 廖叫我做ivf 當時就諗ivf 咁貴 想找個名氣大d 既醫生 以為可以一take 過 找了梁家x 放了3次胎 當然失望而回 後來再排到鄭競x 醫生( dr txy) 幸運地 第一次找他竟然成功著床 但好可惜 8週沒了心跳 又失望而回 再放多一次胎完全沒有著床 當是有位朋友介紹下 便把心一橫 去台灣試下 找了翁醫師 翁醫師解建議我把胚胎培養到day 5 我心裹確實有點擔心但依然接受翁醫師提議 到day 5 時 胚胎grading 是最差2dd 而且只有一粒 心中都是抱著輸既心態 就植入了 她就是我快將2歲既女兒 現在我懷有2寶 已經31週了 下月尾就生
希望大家看完我經歷後 都不要放棄 我曾經都是每天淚流滿面 大家都女努力

別墅

leungbb2018 發表於 18-12-9 00:25
我成功了 我大女兒已經2歲 我amh 係5年前驗 只有1.2x 當時我係33歲左右
醫生當時叫我做iui 先 我第一次做 ...

非常多謝妳詳細分享
恭喜妳有三個健康小孩!非常羨慕!

amh 係咪=受孕機會低?係咪冇得改善?只會繼續跌?

別墅

hkmcdmcd 發表於 18-12-10 00:14
非常多謝妳詳細分享
恭喜妳有三個健康小孩!非常羨慕!

我聽人地講話會繼續下跌既 你試下做運動及睇中醫我之前係好積極做運動 但係你2 其實唔係太差 我見到有d 係0.幾

大宅

Pinky0723 發表於 18-12-3 00:33
我第一次ivf失敗左,計劃緊兩個月後再移植,想請教一些ivf成功左的準媽媽。
想準媽媽可以分享一下移植前後 ...

我就比較好彩,一次bingo 。其實都冇乜特別注意。放胎前做多d運動,浸腳,等d血行好d。我有食Q10果d。戒凍飲,戒煙。

別墅

leungbb2018 發表於 18-12-10 08:50
我聽人地講話會繼續下跌既 你試下做運動及睇中醫我之前係好積極做運動 但係你2 其實唔係太差 我見到有d 係 ...

多謝您鼓勵

別墅

leungbb2018 發表於 18-12-10 08:50
我聽人地講話會繼續下跌既 你試下做運動及睇中醫我之前係好積極做運動 但係你2 其實唔係太差 我見到有d 係 ...

我睇陳YS check amh 得2, 佢d護士打來講result 就叫我直接考慮ivf
佢係咪好commercial ?

別墅

hkmcdmcd 發表於 18-12-10 12:53
我睇陳YS check amh 得2, 佢d護士打來講result 就叫我直接考慮ivf
...

咁我就唔知佢係唔係好comercial 因為我都係搵過佢一次

複式洋房

hkmcdmcd 發表於 18-12-10 12:53
...

其實個個私家話唔commercial都呃你,但我親身比較過陳同其他,最大分別係你會feel到醫生有無為你著想,呢個moment,除左錢,你真係好需要支持同關心,無論你平時幾硬淨,一次又一次失敗,你都只能怨自己,自己企返起身,然後盲中中醫生講乜做乜。呢個時候,你聽到個醫生做每一樣野都幫你諗清楚後果,幫你分析利弊,感受真係好唔同
陳醫生我feel唔到

別墅

丹妮C 發表於 18-12-10 14:58
其實個個私家話唔commercial都呃你,但我親身比較過陳同其他,最大分別係你會feel到醫生有無為你著想,呢 ...

陳就甘叫護士打黎講result,然後叫我直接ivf, 如果ok 就約時間

公爵府

我都係一次就成功
中左一個「好」字
事前事後都冇刻意食咩supplement
又冇特別介口,純粹靠運咋!
放胎後同平時一樣返工放工

祝你好孕

複式洋房

hkmcdmcd 發表於 18-12-10 15:07
陳就甘叫護士打黎講result,然後叫我直接ivf, 如果ok 就約時間

正常既,因為如你想見醫生聽報告要再俾consultation fee(但你見左醫生都係講一樣既野)而且result出左佢亦只有呢個建議俾你(斷估佢唔會同你講有機會自然唔好黎啦^0^)

複式洋房

丹妮C 發表於 18-12-10 15:40
正常既,因為如你想見醫生聽報告要再俾consultation fee(但你見左醫生都係講一樣既野)而且result出左佢 ...

想問其實你做過ivf 未?陳醫生係你第二個醫生?

複式洋房

hkmcdmcd 發表於 18-12-10 15:07

想問其實你做過ivf 未?陳醫生係你第二個醫生?

首頁

尾頁

跳至