想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題
我下星期要去台灣翁醫師到做ERA,想要多少少資料

大宅

想問問係翁做Era要幾錢?

禁止訪問

大宅

Lift-affine1511 發表於 18-12-3 08:25
如題
我下星期要去台灣翁醫師到做ERA,想要多少少資料

我喺送度做咗呀!其實都係抽少少子宮樣本,過程好快既。

別墅

搵過資料香港仲未興做ERA,聽講就算有都超級貴,我喺送做都係四萬幾台紙

大宅

回覆 Lift-affine1511 的帖子

想問ERA 係UNDER 咩conditions
先要做? 定高齡就RECOMMEND要做?

複式洋房

回覆 18babycome 的帖子

ERA : 是一個平估放胎最配合時間,令植入後提高著床機會 。

我個人在台灣送做ERA步驟分享 :
1) 報告你月經第一天給資詢師
2) 月經第五天開始口食的 BOCKEY 和 ESTRADE (藥量個人不同請問詢師及醫師)
3) 保持口服藥到

月經

第12天 - 去檢 P4 、 E2 及照超聲波(內膜厚度<8mm)
(報告給你資詢師如報告合標準, 他們會告知你去台灣或你選擇地區時間及日期)
4) 一直保持食藥

月經

第14天 再加口服小白球 、 陰道塞劑

5)

一直保持食藥及塞劑

大約月經第18 - 21天過台, 過台取樣本過程 10-15mins 有點熱及肚脹不會太痛。

一般建議做 ERA 都是做了多次 ivf 也未能

著床 。 或者高 0 。

因我個人高 0 , 所以選擇加這個 ERA。

首頁

尾頁

跳至