一齊減肥

katy_katy
|
近幾年肥左好多, 多左廿幾磅, 有d似人地生完小朋友待修身咁, 身邊又比較多年輕又瘦嘅女同事, 有意無意都比人話肥 (其實我自己都覺架) ....

想響呢到開個post, 大家互相勉勵、支持下

jesswu
|
katy_katy 發表於 18-12-3 08:44
近幾年肥左好多, 多左廿幾磅, 有d似人地生完小朋友待修身咁, 身邊又比較多年輕又瘦嘅女同事, 有意無意都比 ...

支持!!減肥一定要有定力有恒心!祝早日成功
Catpigb45
|
年紀大左淨係食少D都唔work,要開始的起心肝做運動!一齊加油
karenhoho
|
現在都開始減,由飲食加運動,希望可以減多10磅(emoji)(emoji)加油呀
katy_katy
|
Catpigb45 發表於 18-12-3 10:15
年紀大左淨係食少D都唔work,要開始的起心肝做運動!一齊加油

係架係架,不過我好鍾意食野架,依家諗住第一步係節食先,試下減下份量,戒下零食先~
katy_katy
|
啱啱12:30pm 食左

- 羅宋湯
- 肉碎炒豆角
- 南乳蓮藕抆排骨飯

份量減半

依家已經開始肚餓

Smile_Mary
|
大家努力! 我坐係office都肥左
lovelygirlgirl
|
近幾年肥左好多, 多左廿幾磅, 有d似人地生完小朋友待修身咁, 身邊又比較多年輕又瘦嘅女同事, 有意無意都比 ...

加油!一齊努力!
carmenwong1025
|
的起心肝做運動,真係有點難。

大家會做咩運動?
katy_katy
|
carmenwong1025 發表於 18-12-3 22:08
的起心肝做運動,真係有點難。

大家會做咩運動?

慢跑應該比較有效果,而且對身體好~
利申:同樣懶運動,所以想從節食開始。

不過今日有d敗筆,下午茶食左個忌廉果tart, 食完勁後悔

carmenwong1025
|
katy_katy 發表於 18-12-3 22:11
慢跑應該比較有效果,而且對身體好~
利申:同樣懶運動,所以想從節食開始。

慢跑可以既,太劇烈身體未必負荷到,唔好太急進。
努力呀,加油!
Babywingchu
|

我都要減呀~一齊加油,健康減肥!
katy_katy
|
Babywingchu 發表於 18-12-3 23:03
我都要減呀~一齊加油,健康減肥!

好吖,一齊努力!贊成健康減肥~

我諗住食蕃薯呀,一步步黎,唔想戒得咁盡,要打持久戰。

我依家個肚咕哩咕哩咁叫,有d胃痛,大家有咩辦法呀?
jesswu
|
katy_katy 發表於 18-12-3 23:30
好吖,一齊努力!贊成健康減肥~

我諗住食蕃薯呀,一步步黎,唔想戒得咁盡,要打持久戰。

減肥都要健康地減……
千祈不要捱肚餓……
我四年前由120減到而家96,幾年都冇肥番……
而家目標唔係瘦,係想操番實d線條……
我年紀開始大,增肌好重要……
平時可以的話多郁動……行路都已經是很好的運動……我平均每日行一萬步……
加油!
megastar
|
我成日都抽唔到時間去做運動.
好難!
katy_katy
|
jesswu 發表於 18-12-4 09:00
減肥都要健康地減……
千祈不要捱肚餓……

妳好犀利呀!果時點減架?
hokerryfan
|
jesswu 發表於 18-12-4 09:00
減肥都要健康地減……
千祈不要捱肚餓……

Vodkaaa
|
支持支持! 我好胃食成日都堅持唔到
ptconnie
|
節食, 捱餓係減唔到肥, 要從飲食著手, 80%飲食, 20%運動

我係先從改變早餐開始, 揀飲擇食, 有足夠營養而瘦得健康
cakii
|

支持支持,試下從飲食著手