有錢唔執

Carhy
|
早前去行商場見到地下有十蚊,隔離有個女仔等緊人,佢冇執,我經過也沒有執,有個女人問個女仔係米佢,女仔話唔係,咁個女人先執左。如果係街見到錢,不論有冇人見到你執,你會唔會執?

我自己係街係乜嘢都唔會執,一,怕執左影響運氣,要留返運氣在大事上儲運,慶幸自己是個運氣不錯的人,所以信。二,執野隨時惹來麻煩,唔屬於自己的不是亂碰。

這是個人想法,執同唔執都好個人。純想up自己
miffyumiffy
|
我從未執過

我試過幾次襟錢,前面果個襟幾千銀走了,我都是大聲叫佢番黎拎番
lopy
|
我也不會執。
認字特警
|
錢會執
利是唔會執
利是怕係冥婚嗰啲
wuwucancan
|
執過$20捐左去M記錢箱
kiko_mami
|
除非我見到有人跌出黎我先會執返比佢,銀包都執過,如果唔知就肯定唔執,禁錢成日比人提我冇拎錢
tester5
|
Carhy 發表於 18-12-3 10:40
早前去行商場見到地下有十蚊,隔離有個女仔等緊人,佢冇執,我經過也沒有執,有個女人問個女仔係米佢,女仔 ...
唔執,最怕遇到跌錢黨或偷拍。
maccacaca
|
認字特警 發表於 18-12-3 10:51
錢會執
利是唔會執
利是怕係冥婚嗰啲

Angel_Rose
|
認字特警 發表於 18-12-3 10:51
錢會執
利是唔會執
利是怕係冥婚嗰啲
如果執左冥婚果啲會點嫁
tungking
|
早前去行商場見到地下有十蚊,隔離有個女仔等緊人,佢冇執,我經過也沒有執,有個女人問個女仔係米佢,女仔 ...

我朋友深夜開的士執過2XXX元(馬路),應該糸鐵騎士掉的
mandy952
|

見過手提電話係腳邊,冇執,過左馬路已比人執左
如果係錢,執左捐左去
Reminder
|

對,這些是不義之財
sandrafan
|
我從來都唔會執
PrettyCatCat
|
唔敢執
stkyo
|
係沙田新城市見過,但見到好多人都唔執,所以我都無執,好驚有hidden鏡頭影住我嘅醜態
認字特警
|
Angel_Rose 發表於 18-12-3 10:55
如果執左冥婚果啲會點嫁
如果你打開封利是有個八字喺度就係嗰啲
通常係家人幫已經走咗嘅屋企辦
嗰啲家屬會喺遠處望住,見你執就會走埋嚟
如果擲筊得到先人同意就會要你同先人冥婚...
十五樓師奶
|

見過屋企樓下有20蚊及50蚊,冇執
catcat笑
|

咁少錢唔執啦
如果多錢,會執去比商場客戶服務
木土土
|
miffyumiffy 發表於 18-12-3 10:43
我從未執過

我試過幾次襟錢,前面果個襟幾千銀走了,我都是大聲叫佢番黎拎番

前面襟機唔記得拎錢,其他人無拎,呢種情況,唔係叫「唔執錢」,而係叫「唔偷錢」
sklui    發表於 18-12-3 15:05
knifesheep    發表於 18-12-3 12:06
Angel_Rose
|
認字特警 發表於 18-12-3 11:11
如果你打開封利是有個八字喺度就係嗰啲
通常係家人幫已經走咗嘅屋企辦
嗰啲家屬會喺遠處望住,見你執就會走 ...
同先人冥婚@@
咁執利是嘅係生人,一個生嘅一個死嘅,點樣結?
如果先人係女,執利是嘅又係女呢?