想知樹仁大學多唔多人報?

kimberlybaby
|

吾係8大讀完出嚟會唔會同冇讀差唔多
anna59
|
頭果幾年可能睇, 之後就睇吓你識唔識搵錢, 你billing好, 多客, 全世界都歡迎你
Fion710
|
舊年好多人報
Charlotte_mom
|
3大vs8大vs其他,話無分別果個一定呃你
但若果DSE成績真係麻麻,要我揀,我會揀次級大學+master洗底,好過HD慢慢上
Charlotte_mom
|
唔知學費對你係咪考慮。如果係,不妨睇睇呢個網頁,有政府資助條數即刻唔同晒
https://www.cspe.edu.hk/tc/nmt-annual-subsidy.html
NMTSS減30800一年

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
小怡
|
kimberlybaby 發表於 18-12-3 13:00

年年都多人報。。話曬係大學
nganc9
|
樹仁係咪應該好過OU?
HL711
|
回覆 Charlotte_mom 的帖子

樹仁係咪次級大學 ?
YY1101
|
HL711 發表於 18-12-3 15:49
回覆 Charlotte_mom 的帖子

樹仁係咪次級大學 ?

我諗夠分既會㨂中大港大科大
lilysun123
|
kimberlybaby 發表於 18-12-3 13:00

一定吾會, 有親戚好多年前咪係大學時讀完, 而家份工好好。
kpng0714
|
樹仁係唔差的,某些學科畢業生起薪点搬拍得住三大,其他点都好過嶺大
db7mu23
|
lilysun123 發表於 18-12-3 16:18
一定吾會, 有親戚好多年前咪係大學時讀完, 而家份工好好。

我都識1個多年前樹仁新聞系畢業,做了幾年新聞,之後入咗政府做公務員,首長級退休!
choco0608
|

好似都多,都係一間有心嘅學府
cy101
|
做傳媒, 記者, 好多都係讀樹仁!
musiccisum
|

畢業後讀master洗底
ms_maybb
|
入樹仁最好報d實用科,社工、新聞呢類前途會明顯d
Miss.Hui
|
新聞系、社工系都有口碑,會平常咁入行同入職公務員
其他系就未聽過
sheetajeff
|
新聞系出名,唔少平時見到既主播都係樹仁出身