「香港影壇四大惡人」

waiwaiii
|
如果要數香港電影經典壞人,相信「香港影壇四大惡人」(何家駒、成奎安、黃光亮及李兆基)一定榜上有名,佢哋飾演嘅壞人或古惑仔角色都入型入格而深入民心,真係隔住個螢光幕都感覺到佢哋嘅殺氣呀!四大惡人之一嘅李兆基,近年因為2度中風而深居簡出,最近更確診肝癌,身體日漸消瘦

https://hk.celebrity.yahoo.com/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E5%BD%B1%E5%A3%87%E5%9B%9B%E5%A4%A7%E6%83%A1%E4%BA%BA-%E8%B5%B0%E5%92%97%E5%85%A9%E5%80%8B-%E9%87%8D%E6%BA%AB%E4%BD%A2%E5%93%8B%E7%B6%93%E5%85%B8%E8%A7%92%E8%89%B2-2088847407800374.html?src=rss
newcook
|
黃光亮從左良啦
Sumyeema1
|
newcook 發表於 18-12-3 16:35
黃光亮從左良啦

自從佢做過王祖藍老豆,形象轉溫馨。
nancyli
|
何家駒型像唔但只惡, 仲好淫賤
BGCOME08
|
有單好笑嘢,有次我同老公去食麵,食食吓,聽到舖頭D阿姨阿姐嗌"大儍哥“,"大儍哥"黎食麵牙?

咁我望住阿"大儍哥"同條女行入黎坐底,我同老公已經响度暗暗咀笑。幾個阿姐仲問:"大儍哥"今日唔洗開工咩?"大儍哥"要食D乜?

我同我老公已笑到不行了。
1) 大儍哥已死了好耐。
2) 果個明明就係"基哥"呢。

基哥好好品,幾個阿姐猛咁大停叫佢大儍哥,佢只係笑笑囗答,係呀係呀。
上校車
|
黃光亮埋街食井水啦
Poyau
|
希望早日康復
麟媽媽
|
有乜理有冇石堅同劉克宣,呢兩個直頭喺香港電影業最早期嘅惡人啦!
Sammi11
|
BGCOME08 發表於 18-12-3 16:55
有單好笑嘢,有次我同老公去食麵,食食吓,聽到舖頭D阿姨阿姐嗌"大儍哥“,"大儍哥"黎食麵牙?

咁我望住阿 ...

musiccisum
|

咁我望住阿 ...

stkyo
|
N年前巧遇大傻拍戲,佢好友善好親民,主動同圍觀民眾傾偈,個陣無互聯網呢樣野,資訊唔夠發達,只係電影睇到佢好惡,但見到佢真人咁nice感覺好surprise
VCBB小天使
|
Sumyeema1 發表於 18-12-3 16:40
自從佢做過王祖藍老豆,形象轉溫馨。

oceandeepsea
|
基哥瘦到認唔到
nobodyfool
|

咁我望住阿 ...

baby_yee
|

咁我望住阿 ...

笑左