醫美

Bertie07
|
其實年紀大,覺得皮膚有點鬆弛,想做醫美變靚d,係唔係先做pico or 1064 ,過幾個月先做膠源增生之類嘅療程?

如果去A plus, 會係美容師話你知要做乜還是醫生?
issactmaria
|
Bertie07 發表於 18-12-3 19:59
其實年紀大,覺得皮膚有點鬆弛,想做醫美變靚d,係唔係先做pico or 1064 ,過幾個月先做膠源增生之類嘅療程 ...

Consultant
issactmaria
|
Bertie07 發表於 18-12-3 19:59
其實年紀大,覺得皮膚有點鬆弛,想做醫美變靚d,係唔係先做pico or 1064 ,過幾個月先做膠源增生之類嘅療程 ...

去斑才做Pico , 1064喎!
Bertie07
|
issactmaria 發表於 18-12-3 21:22
去斑才做Pico , 1064喎!

想嫩膚!但我見好多人都係先去斑再做其他野?
issactmaria
|
但你post說皮膚鬆弛,皮膚想增加collagen.
Bertie07
|
issactmaria 發表於 18-12-3 21:42
但你post說皮膚鬆弛,皮膚想增加collagen.

唔好意思!我以為嫩膚已包括增加collagen.

其實我唔係好知我應該要做d乜,雖然已睇過好多個post, 有點迷網!我估我都係搵間有醫生可以俾advice 嘅,睇下如何入手。
issactmaria
|
Bertie07 發表於 18-12-4 00:44

其實我唔係好知我應該要做d乜,雖然已睇過好多個post, 有點迷 ...

其實醫美嘅consultant 都可以給到你意見,她們一日見那麼多客,可先問意見,才決定!
Yeahp
|
Bertie07 發表於 18-12-4 00:44

其實我唔係好知我應該要做d乜,雖然已睇過好多個post, 有點迷 ...

一定找醫生問好,啲美容院往往就住自己店舖有什麼機種便建議你做什麼療程