針清到底好唔好?

fungmiss
|
近排天氣忽冷忽熱搞到唔穩定
臉兩邊都生左暗粒同毛孔有d塞
所以琴日去左美容院做facial
啊美容姐姐幫我針清完我塊面花曬又紅

今日起身仲發現有幾粒唔知係咪清得唔好唔夠乾淨 變左細細瘡
到底針清係對皮膚好定唔好
今次第一次做 已經怕左唔敢再去。。。。唉
carmenwong1025
|
fungmiss 發表於 18-12-3 20:38

敷多d paper mask, 底層應該好缺水,先會多粒粒。
sandymama101
|
針清好講美容師手勢...好難講
siuling0119
|
fungmiss 發表於 18-12-3 20:38

唔好針清,好傷皮膚的
fungmiss
|
carmenwong1025 發表於 18-12-3 22:29
敷多d paper mask, 底層應該好缺水,先會多粒粒。

我日日fu咁濟,但都好乾。乾到出油又易甩妝
fungmiss
|
sandymama101 發表於 18-12-4 00:53
針清好講美容師手勢...好難講

好,明白
fungmiss
|
siuling0119 發表於 18-12-4 08:44
唔好針清,好傷皮膚的

我都覺,塊面紅曬咁
Alicetang1993
|
針清總係覺得令毛孔大, 如果美容師做得唔好, 仲會細菌感染, 我盲唔太建議。
washaho
|
針清係可以既... 但真係要睇手勢, 我後生時比人清到有洞, 搞好耐都唔掂, 我而家跟個好咪唔會有呢個問題, 講真.. 好美容師同好醫生都係難求
yuiyui82
|
fungmiss 發表於 18-12-4 15:03
我日日fu咁濟,但都好乾。乾到出油又易甩妝

我以前年年都係咁,就算連續日日fu都會好乾,搞到個人都放棄,由佢甩皮,不過今年轉左護膚品唔知關唔關事,冇左呢個問題
emilylam
|
我都想知針清好唔好,但有d好大粒酒米粉刺塞住左毛孔,見到個頭小小突起,如只用清潔方法真是好難出到嚟,點都要用暗瘡針按下佢自成粒出到嚟,還有有膿嘅暗瘡,熟到突出嚟,用暗瘡針輕輕刺一個小洞,再按d膿液出嚟,之後粒瘡先平伏晒,如只搽暗瘡膏,入面d膿唔通等佢比皮膚吸收? 個人覺得針清好講手勢好唔好
jovywong2618
|
但係d粒粒真係要靠針清清理