母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

洋房

今日收工去探港安探牙嫂,深深體會人奶媽媽係私家醫院既無奈!之前都上過港安個網站睇過,都好似幾支持母乳,原來唔係!
我上去短短2個鐘,已經聽到護士不停話bb 不夠飽,不如補奶粉喇!
牙嫂真係以為自己無奶,就俾佢用奶樽補粉。
我真係睇唔過眼,睇下係咪真係無
一摸,個胸好實,仲有好多黃金初乳(正野)
無幾耐,護士又話bb 需要你,不如補粉喇!
嬲到我忍不住同護士講我頭幫佢揸完,有好多!
之前牙嫂一直要求俾針筒自己揸,又唔肯俾!
要求協助,又hea!
完全感受到幾唔支持母乳!

大宅

LJK 發表於 18-12-4 00:29
今日收工去探港安探牙嫂,深深體會人奶媽媽係私家醫院既無奈!之前都上過港安個網站睇過,都好似幾支持母乳 ...

啲姑娘好唔專業喎

別墅

LJK 發表於 18-12-4 00:29
今日收工去探港安探牙嫂,深深體會人奶媽媽係私家醫院既無奈!之前都上過港安個網站睇過,都好似幾支持母乳 ...

我都係港安生,其實某d姑娘態度好,某d姑娘態度都好差下,有幾下我都覺得咁貴去私家估唔到仲要受氣。我好記得當時我入院時候要求補奶時比針筒餵水奶比bb,點知兩日後幾個護士過來要求我比距地用奶嘴餵,話驚bb吾識用奶嘴,出左院吾識吃奶..........

大宅

回覆樓主

之前我向港安生時大部份姑娘都好支持母乳喎,有啲媽媽唔肯堅持每兩個鐘去餵bb(佢話佢自己冇奶)反而俾姑娘話佢試都唔試,唔餵就緊係冇啦!去到餵奶房仲好多姑娘教餵奶架!
我成功餵到人奶唔多唔少都係因為啲姑娘教得好咋!

大宅

bonnieonlyone 發表於 18-12-16 00:27
之前我向港安生時大部份姑娘都好支持母乳喎,有啲媽媽唔肯堅持每兩個鐘去餵bb(佢話佢自己冇奶)反而俾姑娘 ...

我係港安生嘅時候D姑娘都好支持母乳啊,態度又好。

複式洋房

我在港島港安生…姑娘佢地個個都好好…
仲好支持母乳…
不斷幫助我…教導我…協助我…

別墅

我港安生,啲姑娘都好支持母乳喎
我第三日谷奶,胸好硬,姑娘睇到教我手擠落樽度,之後仲話如果自己有奶樽,可以擠落奶樽俾佢地餵。
第四日有一餐我餵左成個幾鐘bb都仲未飽,佢地係有叫補水奶,因為bb有黃,快啲食飽可以快啲照燈。
我自己喺醫院有俾bb補水奶,返到屋企就照樣全埋身,bb都食得好好。
我自己覺得如果私家生,bb有黃就都唔洗咁介意要補水奶,因為bb唔係喺隔離,一喊就可以餵,如果黃疸高,bb可能唔可以一齊出院。

複式洋房

係講邊間港安??

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

MocoMoco 發表於 18-12-17 17:06
我在港島港安生…姑娘佢地個個都好好…
仲好支持母乳…
不斷幫助我…教導我…協助我…

我之前去參觀港島港安時都覺得啲姑娘好好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊