【殺港女棄屍】台檢3次要求司法互助無回應

二小姐
|
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20181203&s=10793096&a=58987264
【殺港女棄屍】台檢3次要求司法互助無回應 發通緝令籲港警遣返疑兇

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
大力大力
|

二小姐
|
希望死者沉冤得雪
yan12
|
回覆 二小姐 的帖子

往後最怕有人知道法律空白位,有人效法
其實個男仔往後,或者而家點過,唔講良心。係人都認到佢粒墨,sorry離左題
二小姐
|
yan12 發表於 18-12-4 06:56
回覆 二小姐 的帖子

係啦、台灣同香港好近
Moti
|
個男真係堅樣衰!!!
小源
|
相由心生
二小姐
|
發生左咁耐,而家香港只可以以偷左死左張atm card㩒錢為由拉佢咋
MsBusy
|

台灣同香港無引渡協議,點交人呀?
mcs74
|
想問下呢個殺人犯宜家係咪放左出黎周街行緊?
siufung1
|
個男仔宜家被困住,定係社會自由活動?
二小姐
|
MsBusy 發表於 18-12-4 07:54
台灣同香港無引渡協議,點交人呀?

係啦

要證明犯人在香港已有動機帶去台灣殺先可以係香港審理

香港唔可以俾犯人台灣
台灣又唔可以將案件資料俾香港

=犯人無事
tsung
|
二小姐 發表於 18-12-4 06:15
希望死者沉冤得雪

ChloeMa
|
一屍兩命,希望天網恢恢,兇手會得到應有懲罰!
anyuser18
|
呢件事真係恐怖
原來兩邊不能引渡審理
對法律方面真係無呢方面知識
Poyau
|
希望早日繩之於法
mandy952
|
yan12 發表於 18-12-4 06:56
回覆 二小姐 的帖子

如佢出得黎,第一件事應該係整容
mandy952
|
anyuser18 發表於 18-12-4 08:22
呢件事真係恐怖
原來兩邊不能引渡審理
對法律方面真係無呢方面知識

台灣同中國點會有引渡條例?香港係屬於中國嘅一部分嘛
如果因此案而有引渡條例,咁有個黃絲女走左路去台灣嗰個係未要引渡返黎呢?
呢件案根本已去到國家級層面嘅問題,香港政府都冇符
二小姐
|
mandy952 發表於 18-12-4 11:34
如佢出得黎,第一件事應該係整容

脫墨先
~小樹兒~
|
呢單真係要研究下先