自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

所以犯法可以著草去台湾
玩具萬歲!

子爵府

開心吸收勳章

呢單真係難攪我都好想做咗壞事嘅人得到應有懲罰!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

畀面勳章

真係唔公平

侯爵府

mandy952 發表於 18-12-4 11:37
台灣同中國點會有引渡條例?香港係屬於中國嘅一部分嘛
如果因此案而有引渡條例,咁有個黃絲女走左路去台灣 ...

你錯了,1997年前香港未回歸,英國也沒有代表香港同台灣簽引渡協議。所以很多貪官都逃到台灣。劉德華有套電影五億元探長雷洛是參考呂樂的

還有著名曾姓藝人的爸爸也是到了台灣

琥珀宮

bks2014 發表於 18-12-4 13:17
你錯了,1997年前香港未回歸,英國也沒有代表香港同台灣簽引渡協議。所以很多貪官都逃到台灣。劉德華有套 ...

未就係一直都冇
英國佬點會咁傻,佢要香港都係因為轉口港,夠期要走就走,話之你
佢冇必要得罪中國,d犯走去台灣關佢鬼事咩

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

唉,呢個男人好恐怖
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

mandy952 發表於 18-12-4 11:37
台灣同中國點會有引渡條例?香港係屬於中國嘅一部分嘛
如果因此案而有引渡條例,咁有個黃絲女走左路去台灣 ...

其實引去台灣都冇用,蔡英文廢死,小燈泡果單案,個兇手係當街斬到個細佬女頭斷呀,都唔洗死,跟台灣法律,坐個10年就可以出來了。哩單都唔知會點,不如張子強,拎上大陸打靶先好!

JD930    發表於 18-12-4 14:28

伯爵府

回覆樓主:

希望最終可以還死者一個公道

水晶宮

fitfish 發表於 18-12-4 12:03
所以犯法可以著草去台湾

諗起某個藝人阿爸,一直響台灣唔返香港就唔使接受懲罰,直到百年歸老。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

二小姐 發表於 18-12-4 06:15
希望死者沉冤得雪

子爵府

mcs74 發表於 18-12-4 08:06
想問下呢個殺人犯宜家係咪放左出黎周街行緊?

唔俾bail

珍珠宮

jasmineoj 發表於 18-12-4 20:03
唔俾bail

其實搵律師可唔可以?香港法律都入唔到佢大罪

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

mandy952 發表於 18-12-4 11:34
如佢出得黎,第一件事應該係整容

我應該做唔到警察,我見到都唔會認得

子爵府

ayakaya 發表於 18-12-4 14:08
其實引去台灣都冇用,蔡英文廢死,小燈泡果單案,個兇手係當街斬到個細佬女頭斷呀,都唔洗死,跟台灣法律 ...

呢句真!最好可以拉呢件人渣去打靶

子爵府

mcs74 發表於 18-12-4 21:14
其實搵律師可唔可以?香港法律都入唔到佢大罪

根據《刑事訴訟程序條例》規定,被控人可以在裁判法院首次聆訊時向裁判法官申請保釋[17]

• 法庭在下列情況中須命令被控人獲准保釋,不論被控人是否已被交付審訊
  • 他在就他所被控的罪行而進行的法律程序的過程中出現或被帶到法庭席前,或與該等法律程序相關而出現或被帶到法庭席前;或
  • 他在某法庭席前被控而他向該法庭申請准予保釋;或
  • 他根據第9J條向法官申請准予保釋。
  • 法庭如覺得有實質理由相信被控人會有下列行為,則無須准予被控人保釋[18]
  • 不按照法庭的指定歸押;或
  • 在保釋期間犯罪;或
  • 干擾證人或破壞或妨礙司法公正。
  • 法庭決定是否批准被控人保釋時,可顧及的因素[19]
  • 指稱罪行的性質及嚴重性,以及一旦定罪時,相當可能處置被控人的方式
  • 被控人的行為、態度及操守
  • 被控人的背景、交往、工作、職業、家庭環境、社會聯繫及財務狀況
  • 被控人的健康、身體和精神狀況及年齡
  • 被控人以往任何獲准保釋的歷史;
  • 被控人的品格、經歷及以往定罪(如有的話);
  • 被控人犯被指稱罪行的證據的性質及分量;
  • 法庭覺得有關聯的任何其他事宜。
  • 法庭如覺得為以下原因被控人應予羈留扣押,則無須准予保釋[20]
  • 被控人已屆18歲,而羈留扣押是為保障他本人;
  • 被控人未屆18歲,而羈留扣押是為保障他本人、他本人的安全或福利
  • 為決定被控人應否獲准保釋的問題而作進一步查訊。

首頁

尾頁

跳至