華麗背後

FTR603
|
日本NHK拍攝了一支紀錄片《女性貧困:新興連鎖的衝擊》,揭開日本300萬貧困女性的殘酷困境,她們或許從一出生就決定了命運,社會歧視造成自我貶低、貧窮無法接受教育,將希望放在婚姻使自我認知固化,在轉為單親家庭後,也使孩子複製了上一代的貧窮。

真實的日本同香港無分別, 貧窮都係訓公園, 橋底, 網吧......

https://www.bilibili.com/video/av4301259/

MsBusy
|
麥難民一詞就係源於日本,
每個地方都有窮人
FTR603
|
回覆 MsBusy 的帖子

擁有大學學位都係靠兼職維持生計
MsBusy
|
FTR603 發表於 18-12-4 09:28
回覆 MsBusy 的帖子

擁有大學學位都係靠兼職維持生計

就算有學位,成績都有高低,每個人性格又唔同,
可能唔懂交際,內向,宅女,好多因素,
有日媒報導過,平均每200名日本女性,就有一個曾經拍av, 好多時繁華只係表面
canies
|
條片一路play一路咁多留言穿插點睇呀?
FTR603
|
MsBusy 發表於 18-12-4 09:42
有日媒報導過,平 ...

一日一餐一個麵包, 兩姊妹仲要分, 又要番工邊夠飽

FTR603
|
jasmineoj
|
做便利店咁少錢?
Poyau
|
跨代貧窮
FTR603
|
回覆 jasmineoj 的帖子

真係估唔到仲少過香港
Ashleycorina
|
MsBusy 發表於 18-12-4 09:42
有日媒報導過,平 ...

之前睇過d 書,講AV文化 其實佢地每個人唔同故事而加入呢行,係多到差不多每個女性都俾接觸過,但最後未必會拍
|
FTR603 發表於 18-12-4 09:57
一日一餐一個麵包, 兩姊妹仲要分, 又要番工邊夠飽

之前都有講有d做藝人,每餐食公仔麵,食到2x歲身體好差
FTR603
|
回覆 Ashleycorina 的帖子

咁多女仔拍AV原來有原因
|
FTR603 發表於 18-12-4 11:26
回覆 Ashleycorina 的帖子

咁多女仔拍AV原來有原因

之前有d故事好可憐
snowing
|
其實香港貧富懸殊都好嚴重,我公司D高層食餐飯,係好多人幾個月的生活費。
超級特務
|
朱門酒肉臭,路有凍死骨。
放諸四海都係
FTR603
|