自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

好奇怪, 至從我同c6大吵完一次後, 姐姐成日在我背後whatsapp c6篤我背脊, 有一次搞到我地吵架.
我而家同c6和好, c6昨晚話我知姐姐又話我, whatsapp 內容仲要叫C6唔好話比阿mum知.
我想問姐姐咩事?
有無人有類似情況?

大宅

qq媽媽咪 發表於 18-12-4 13:39
你姐姐想做女主人

我都即刻諗到呢樣

侯爵府

快炒... 是非精

男爵府

回覆樓主

想知最後樓主點?

男爵府

DoReMi媽媽 發表於 18-12-5 11:35
我都係咁諗,仲要嗰個工人係特別打扮到花枝招展(佢哋有2個工人,另一個較平實),平時會見佢着露腰半截長 ...

嘩,甩頭甩骨到咁;希望阿mum快d知道,為左有工人用而引狼入室真係唔值得

DoReMi媽媽    發表於 18-12-5 12:35

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

炒得啦,有咩居心呀

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實哩個工人係一定要炒的了,佢嘅舉動,好明顯係對男主人冇惡感,男主人而家開始對佢有惡言或嚴厲的話,小心佢起報復嫉妒之心,你家有小孩,留多日都危險,補錢即炒佢送佢走。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Catvole 發表於 18-12-5 04:34
No la, 外國人都吾會九吾搭八goodbye kiss, 一定有路

我都係咁諗,仲要嗰個工人係特別打扮到花枝招展(佢哋有2個工人,另一個較平實),平時會見佢着露腰半截長裙落樓(唔係放假,係返工日子),着半截長裙唔出奇,但露腰就小見啲,婀娜多姿的,但做嘢就一蹋糊塗,因成日見佢買完嘢會漏低喺門口,要我工人襟佢鈡提佢攞返入屋,門匙插喺門外,都唔知提過佢幾多次要攞返入屋,又試過走失狗(開門丟垃圾走咗狗都唔知,試過好彩有管理員通知佢攞返,但成日發生,最後終於都唔見咗)剩係哩啲都發生唔小,可想而知哩個工人做嘢幾甩漏,但仍然得到男主人歡心,返工都要goodbye kiss.

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

cinda72. 發表於 18-12-4 13:28
仲以為係親姐
工人姐姐炒得啦,呢d咪類似辦公室政治,篤人上位搞小圈子,用人不疑,疑人莫用
...

大宅

炒左佢啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

炒!!!

翡翠宮

畀面勳章

我唔會理c6,部署好即炒,冇工人用可請家務助理,湊小朋友自己肯試肯捱一定搞得掂,以前一個女人閒閒地一個湊幾個,我唔信而家唔得,寧願辛苦些少都唔想家無寧日。
日日是好日

子爵府

wingwingyee 發表於 18-12-4 13:26
好奇怪, 至從我同c6大吵完一次後, 姐姐成日在我背後whatsapp c6篤我背脊, 有一次搞到我地吵架.
我而家同c6 ...

炒得,是非小人不留得!
我姐姐以前從來唔多同我c6講野,更加冇whatsapp,可能c6樣惡,教仔惡,同一出口:唔啱就炒~

男爵府

我而家同c6 ...

炒了,她有上位的野心,堅決炒,忘記自己的位置

子爵府

其實反轉頭,你認為那些篤我背脊是什麼。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kensiu 發表於 18-12-5 02:10
做盡陰質野,工人姐姐都頂唔順,要向男戶主投訴,反而仲覺得工人唔岩,真係陰質到爆,香港人死不悔改 ...

有料爆??
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我而家同c6 ...

嘿!竟然咁大膽!! 做第三者搞是非! 炒得喇!
我老公好似無工人電話
放下自在

禁止訪問

男爵府

我而家同c6 ...

用返公司既方法,老細自己出聲,即你老公,一收到ws既行去或打比佢叫佢收聲,一定要為你出頭,比姐姐知莊閒,得罪你即得罪你老公,我覺得呢個係你老公問題,佢做老細做得唔好,老細係唔會比人蝦佢左右手既(即係你),姐姐一直話你,你老豆又企你果邊,姐姐以為呢個方法得,所以繼續

男爵府

姐姐同你老公都有問題,點會私底下聯絡而你又唔知,你又係好野,咁都仲忍到留底唔抄佢,你講到無咗個姐姐唔得其他人比咩意見你都無用

首頁
12345...11

尾頁

跳至