姐姐成日在我背後whatsapp c6篤我背脊

史科菲
|
wingwingyee 發表於 18-12-4 13:26
好奇怪, 至從我同c6大吵完一次後, 姐姐成日在我背後whatsapp c6篤我背脊, 有一次搞到我地吵架.
我而家同c6 ...

為咗個家一定要炒,唔好心軟
之前我個姐姐係咁樣,仲要喊住講
peonica
|
即炒。
呢d 機心極重的人,想搵人撐腰仲離間,一秒都唔會留
kensiu
|
做盡陰質野,工人姐姐都頂唔順,要向男戶主投訴,反而仲覺得工人唔岩,真係陰質到爆,香港人死不悔改
kensiu
|
死不悔改
傲雪BB
|
好奇怪, 至從我同c6大吵完一次後, 姐姐成日在我背後whatsapp c6篤我背脊, 有一次搞到我地吵架.
我而家同c6 ...

想將你變做工人姐姐,佢變做太太
cinda72.
|
kensiu 發表於 18-12-5 02:10
做盡陰質野,工人姐姐都頂唔順,要向男戶主投訴,反而仲覺得工人唔岩,真係陰質到爆,香港人死不悔改 ...

請問你點知樓主做盡陰質野呢?
rayrayus
|
好明顯工人覺得你又冇返工,但2個小朋友都要工人湊,屋又大,想坐你個位啦。守護自己個家重要定舒服主要? 我一定揀守住自己個家啦,辛苦少少自己湊咪得,最多請鐘點阿姨幫手,好過留一個唔安分守紀既人在附近,食左你頭家都唔知咩事
Catvole
|
DoReMi媽媽 發表於 18-12-4 17:27
係,男主人落閘,佢哋就冇咁放肆。

No la, 外國人都吾會九吾搭八goodbye kiss, 一定有路
BBG520
|
姐姐同你老公都有問題,點會私底下聯絡而你又唔知,你又係好野,咁都仲忍到留底唔抄佢,你講到無咗個姐姐唔得其他人比咩意見你都無用
topyy
|
我而家同c6 ...

用返公司既方法,老細自己出聲,即你老公,一收到ws既行去或打比佢叫佢收聲,一定要為你出頭,比姐姐知莊閒,得罪你即得罪你老公,我覺得呢個係你老公問題,佢做老細做得唔好,老細係唔會比人蝦佢左右手既(即係你),姐姐一直話你,你老豆又企你果邊,姐姐以為呢個方法得,所以繼續
pillarfung
|
我而家同c6 ...

炒得。
cattz288
|
我而家同c6 ...

嘿!竟然咁大膽!! 做第三者搞是非! 炒得喇!
我老公好似無工人電話
cattz288
|
kensiu 發表於 18-12-5 02:10
做盡陰質野,工人姐姐都頂唔順,要向男戶主投訴,反而仲覺得工人唔岩,真係陰質到爆,香港人死不悔改 ...

有料爆??
thankyou201020
|
其實反轉頭,你認為那些篤我背脊是什麼。
wwtsy
|
我而家同c6 ...

炒了,她有上位的野心,堅決炒,忘記自己的位置
carly.c
|
我而家同c6 ...

炒得,是非小人不留得!
我姐姐以前從來唔多同我c6講野,更加冇whatsapp,可能c6樣惡,教仔惡,同一出口:唔啱就炒~
mother904
|
我唔會理c6,部署好即炒,冇工人用可請家務助理,湊小朋友自己肯試肯捱一定搞得掂,以前一個女人閒閒地一個湊幾個,我唔信而家唔得,寧願辛苦些少都唔想家無寧日。
nobodyfool
|
炒!!!
wonglouise
|
炒左佢啦
funbi0816
|
cinda72. 發表於 18-12-4 13:28
仲以為係親姐
工人姐姐炒得啦,呢d咪類似辦公室政治,篤人上位搞小圈子,用人不疑,疑人莫用
...