好憎上FB 買衫

太平公主
|
平時都鍾意出去尖沙咀行買韓國衫,但最近公司真係好忙唔得閒,咁啱係FB 見到有兩條裙OK,就買來試吓啦,又話包順豐,7-10 日有貨

11 月初比錢到而家,頭兩次催佢,都話下星期有貨,而家都12月啦,早兩日問佢仲唔覆我,結果發脾氣話要退錢,佢之後就send咗張順豐單比我,張單有寄出時間,寫晒我名,但我去順豐個網竟然搵唔到有呢份郵件

追問佢點解,咁當然又係冇人覆喇,真嘔血

太平公主
|
好嬲,2 條裙都差唔多$800 , 我老公叫我當跌咗,買個教訓
tansyneko
|
寫咗...但無寄?
靚豬豬
|
太平公主 發表於 18-12-4 13:43
平時都鍾意出去尖沙咀行買韓國衫,但最近公司真係好忙唔得閒,咁啱係FB 見到有兩條裙OK,就買來試吓啦,又 ...

咁都得 ? 無寄扮有寄 ?
creambb
|
太平公主 發表於 18-12-4 13:44
好嬲,2 條裙都差唔多$800 , 我老公叫我當跌咗,買個教訓

邊間咁衰,要揀d有幾萬個like嘅店買,我未試過呢個情況,唯有狂send msg俾佢睇下追唔追得返
petitsomeone
|
邊間咁衰?
love_nice
|
我都常在fb買衫架, 想知邊間咁衰?
sunnygirl
|
開名啦
七小口
|
係fb公開
留言睇下佢應吾應
|
嘩,咁都得?!好衰喎!我都覺得應該開名。。。。不過真係太多網店存心呃人!

我買開果間,開始時已經會講明起碼2星期先到貨,好彩買左幾次都冇問題。。。
auhiyo
|
fb買衫一d保障都冇,唔明點解咁多人買,個d咪又係淘寶貨。
vkk
|
auhiyo 發表於 18-12-4 15:03

真係好多淘寶貨
miffyumiffy
|
我都賴過野,收人天價,賣埋垃圾

我依家只幫襯兩間,兩間都有實體店
sasa0208
|
真係唔好彩
esmehouse
|
Ashleycorina
|
auhiyo 發表於 18-12-4 15:03

Agree
朋友做呢行,佢話好多韓國貨係假。而且like & comments 係可以買,好平咋
QABABY
|
Ashleycorina 發表於 18-12-4 15:35
Agree
朋友做呢行,佢話好多韓國貨係假。而且like & comments 係可以買,好平咋
...

咁點分呢
Ashleycorina
|
QABABY 發表於 18-12-4 15:51
咁點分呢

除非你買開個牌子,好多個tag都加上去