論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本身自己英文唔太好,可以看基本的,但聽力就差D,我有倆個小朋友,想請海外菲姐可以令小朋友英文好D,但又驚溝唔到,大傢有什麼好見意。有沒什麼機構可以幾個月學識聽日常用語的

禁止訪問

子爵府

joeyhuang 發表於 18-12-4 14:38
本身自己英文唔太好,可以看基本的,但聽力就差D,我有倆個小朋友,想請海外菲姐可以令小朋友英文好D,但又 ...

其實有D菲的英文都唔係太好架咋.. 你唔好希望菲會幫你教到小朋友的英文... 不過有個菲在家, 小朋友一定要用英文同佢溝通, 呢個的確有優點, 就算文法對錯都起碼肯講.

你同姐姐溝通, 就算你英文好, 都唔代表姐姐聽得明白你的指示. 所以只要有簡單的英文背景和身體語言就夠了.

都唔洗驚的, 有時身體語言或你做一次比佢睇就應該比講更明白多.

男爵府

回覆樓主:

姐姐唔係英文老師, 佢係工人姐姐。 自製英語時間同小朋友睇英文書, 講英文好過。

wcpcelia    發表於 18-12-5 15:58

大宅

seenfu 發表於 18-12-4 23:41
姐姐唔係英文老師, 佢係工人姐姐。 自製英語時間同小朋友睇英文書, 講英文好過。
...

認同

複式洋房

AWma 發表於 18-12-4 17:38
其實有D菲的英文都唔係太好架咋.. 你唔好希望菲會幫你教到小朋友的英文... 不過有個菲在家, 小朋友一定要 ...

絶對同意,我嗰件菲啲英文真係無得頂,唔計講嗰啲難明,whatsapp我嗰啲英文我都要靠估,俾啲同事睇佢地都話叫我學菲律賓話好過

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

賓賓D英文, 其實真係唔多標準架咋....

有英文好/標準的, 但真係為數唔多

首頁

尾頁

跳至