準備為仔仔影 cake smash 慶祝一歲呀!

卡卡卡樂B
|
大家有冇準備幫bb去影樓影相?有咩要注意呢?
janede1314
|
卡卡卡樂B 發表於 18-12-4 16:35

上兩個月影左了:

1)帶定濕紙巾毛巾抺身

2)瞓飽食飽心情自然靚靚,所以影前盡量小睡一會同食飽飽

3)帶bb 喜歡的玩具/音樂/零食,萬一喊個陣可以氹下佢

4)bb 第一次接觸忌廉蛋糕可能不知所措,所以之前比佢接觸認識下,到時cake smash 就識玩識食了,就算到時對住蛋糕唔識食,也可帶星星餅引開口影相再自己搽忌廉係bb 手面扮食左
RubyYu07
|
揀上午比較好,啱啱訓醒,精神狀態比較好,唔會扭眼訓
haha748494
|
影低BB每段時間成長,唔錯吖,系BB最好狀態影。
RubyYu07
|
haha748494 發表於 18-12-7 23:52

我每年小朋友生日前後都會影一次!前三年係變化最大架…
haha748494
|
回覆 RubyYu07 的帖子

唔錯吖,睇黎我都要準囝囝book期影相喇。
RubyYu07
|
haha748494 發表於 18-12-8 17:25
回覆 RubyYu07 的帖子

唔錯吖,睇黎我都要準囝囝book期影相喇。

要啦,小朋友成長得好快架~留個紀念嘛
bchuma
|
卡卡卡樂B 發表於 18-12-4 16:35

上午訓醒去影
卡卡卡樂B
|
janede1314 發表於 18-12-4 16:52
上兩個月影左了:

1)帶定濕紙巾毛巾抺身

係咪一歲影?有冇蛋糕(emoji)OK呀?始終食落bb肚
卡卡卡樂B
|
haha748494 發表於 18-12-7 23:52

係呀⋯⋯bb真係大得好快
卡卡卡樂B
|
RubyYu07 發表於 18-12-8 16:50

生日前後都影⋯
janede1314
|
卡卡卡樂B 發表於 18-12-17 18:25
係咪一歲影?有冇蛋糕(emoji)OK呀?始終食落bb肚

系一歲影,我女唔為食冇食到個蛋糕,所以我地搽d cream 系口邊做個樣
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-12-8 16:50

HAHA,呢個媽咪真係好有心,我地冇每年都影,不過睇到自己影嘅,都覺得變化好大
haha748494
|
回覆 卡卡卡樂B 的帖子

BB細,講誇張D就一日一個樣。
RubyYu07
|
卡卡卡樂B 發表於 18-12-17 18:27
生日前後都影⋯

唔係!生日前或者後影一次!
RubyYu07
|
GCHK 發表於 18-12-17 21:40
HAHA,呢個媽咪真係好有心,我地冇每年都影,不過睇到自己影嘅,都覺得變化好大
...

因為三歲前變化最大。不過三歲後應該就會少影了。
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-12-18 16:19
因為三歲前變化最大。不過三歲後應該就會少影了。

你BB而家幾大喇?我地三歲前好似影過一次
卡卡卡樂B
|
janede1314 發表於 18-12-4 16:52
上兩個月影左了:

1)帶定濕紙巾毛巾抺身

想問bb食唔食得cream 㗎?你買咩蛋糕去影呀?
卡卡卡樂B
|
GCHK 發表於 18-12-19 10:08
你BB而家幾大喇?我地三歲前好似影過一次

我bb三月先一歲
janede1314
|
卡卡卡樂B 發表於 19-1-16 18:09
想問bb食唔食得cream 㗎?你買咩蛋糕去影呀?

Studio 已經有包蛋糕,bb 一歲可以食cream la, 第一次試當然只試小小。我女一歲前已經試過雞旦裡的旦白