做facial美容師會戴手套嗎?

emilylam
|
如果無戴容易惹到疣嗎?我意思如果美容師按左個有疣的客人,之後佢有清潔好雙手,然後幫第二個客人做,會容易中嗎?
washaho
|
不會帶吧... 但應該會消毒???
meex2
|
emilylam 發表於 18-12-4 18:18
如果無戴容易惹到疣嗎?我意思如果美容師按左個有疣的客人,之後佢有清潔好雙手,然後幫第二個客人做,會容 ...

I would like to know too.
cdn
|
washaho 發表於 18-12-5 19:13
不會帶吧... 但應該會消毒???

我深信: 不會消毒
eehhmm
|
cdn 發表於 18-12-5 22:54

一定會洗手
cdn
|
eehhmm 發表於 18-12-5 23:26
一定會洗手

係!
cindy618
|
eehhmm 發表於 18-12-5 23:26
一定會洗手

徹底洗同hae洗都兩回事
洗完又拗下頭掂下鼻
cindy618
|
如果無戴容易惹到疣嗎?我意思如果美容師按左個有疣的客人,之後佢有清潔好雙手,然後幫第二個客人做,會容 ...

唔好話疣,拗下頭掂下鼻都核突
washaho
|
cdn 發表於 18-12-5 22:54

可能係佢特登消毒比我睇>-<
washaho
|
cindy618 發表於 18-12-6 11:07
徹底洗同hae洗都兩回事
洗完又拗下頭掂下鼻
好核突。。。。。。。。。。
cakii
|

應該係咪做完每個客人都要消毒呢
cdn
|
cakii 發表於 18-12-6 17:17
應該係咪做完每個客人都要消毒呢

你期望佢用酒精hand rub ?
cdn
|
佢開門、關門都係嗰對手,幫你冚被、拎野又係嗰對手,點消毒到咁多丫!
利申: 我都係有出街做facial!
cakii
|
cdn 發表於 18-12-6 19:22
你期望佢用酒精hand rub ?

我做開嗰間會
cakii
|
cdn 發表於 18-12-6 19:25
佢開門、關門都係嗰對手,幫你冚被、拎野又係嗰對手,點消毒到咁多丫!
利申: 我都係有出街做facial!
...

有啲hand rub jel 有護膚作用架
bebebibifamily
|
唔會吧有咁易感染嫁?