自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

2018復活節勳章

我在東區醫院長期覆診,又覺得D醫生好好。

翡翠宮

D 態度係唔多好
陪阿爸睇
兩個醫生都態度唔好,要我好似出口話喇,大聲D 問喇,佢先醒一醒咁,態度叫正常番。
痴痴地線

大宅

叮妹 發表於 18-12-4 21:36
睇街症有個女E生我睇過兩次悔氣到爆,到第三次見派到又系佢我吾敢睇,佢叫劉冰,國內人仕
...

我帶個仔係觀塘睇街症個女醫生又幾好,好好笑容禮貌,都係國內人士

子爵府

回覆樓主:

我自己未去過私家醫院,公立醫院都睇過幾次(急症,婦科專科,普通科門診都睇過) 唔覺得串呀,尤其係啲年輕醫生好好人,都幾細心。年紀大啲嘅醫生會COOL啲

已刪除用户

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

kikibebe 發表於 18-12-4 20:54
回覆 tamama_babyyan 的帖子

係黃大仙聖母醫院

呢間,咁多年都咁衰。

珍珠宮

kikibebe 發表於 18-12-4 21:33
其實,有啲人冇遇過呢啲醫生,冇受過呢啲氣係唔會明嘅。唔信有呢啲事情發生又或者覺得係無中生有嘅話,可以 ...

唔係唔信你
而係真係冇咩遇過
通常政府醫生都係忙到飛起
串人既時間都無
可能你唔好彩
我反而遇到好多好串既私家診所醫生

珍珠宮

我覺得係人既問題,我響同一個診所睇吾同醫生,有細心、面黑、吾想醫人都有

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

自己覆診, 同媽, 以前Pa覆診, 十年了, 有非常好人事醫生, 亦有同佢哎交。

大宅

我定期陪我媽去QE心肺科覆診,果組醫生,個個都好好,係度讚吓先,每次人山人海咖,佢哋一朝睇好多個症,但態度真係好好。
政府醫院丶診所咁多醫生,總有衰人的,可能樓主吾好彩遇到衰醫生。

大宅

回覆樓主:

我都要經常帶長者去政府診所覆診,我覺得有1成醫生真係態度好差嘅,有2成就好hea, 都有1半(5成)係好好嘅,真係睇彩數㗎咋

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

kkvicky 發表於 18-12-4 20:59
廣華?邊個專科?

廣華 普通科門診 係個肥佬醫生

長期都情緒低落

子爵府

kikibebe 發表於 18-12-4 20:37
回覆 seaheart88 的帖子

我唔識點講,有時就係言語間唔友善,就係咁。如果我覺得冇hard feeling, 我就唔會 ...

我都見識過,係兒科男E生,不過我諒解一日有咁多症,我地又唔係客,有情緒或者麻木我接受

禁止訪問

珍珠宮

kikibebe 發表於 18-12-4 21:33
其實,有啲人冇遇過呢啲醫生,冇受過呢啲氣係唔會明嘅。唔信有呢啲事情發生又或者覺得係無中生有嘅話,可以 ...

行行都有衰人,遇到唔好的真係睇彩數,多年前睇政府骨科,醫生問我做邊行,佢原意想知我個問題是否同職業有關,我答佢是家庭主婦,佢唔出聲只笑,但佢係嘴角斜斜地嗰種恥笑,我多心好咩都好,感覺係唔多好!

但我現在都長期在政府另一科覆診,醫生護士都好好,我有事打返去,姑娘都慢慢答我問題。
我亦睇過私家專科,個醫生收幾貴,但一樣hea爆,只用1分鐘同我解釋份檢查報告,對眼都係無咩望過我。

所以好同唔好都一定存在着。

大宅

洋洋 發表於 18-12-4 22:34
係有勁垃圾醫生
我陪99去瀝源睇街症,因為99成日冇記性得好誇張,懷疑老人癡呆,
遇到國內女醫生蘇 ...
跟住發展成點?
我記得你C6都是醫生,有無教你點投訴佢?仲有D國內醫生是醫管局招聘的嗎?

大宅

多數好,部分唔好,同埋可能香港人口越來越多,工作繁重,政府醫生近年睇症求其好多。

寶石宮

回覆樓主:

依家有咁多國內醫生

已刪除用户

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至