邊隻兒童奶粉可以增磅?

vanalie
|
女女偏食+過瘦, 健康院要我去見營養師, 營養師話可以考慮下兒童奶粉, 有冇sis知邊隻好?
agnesheung
|
我女飲緊加營素
Birdeyes
|
我仔都係咁, 樓主邊度睇營養師? 我都想帶佢睇
Birdeyes
|
agnesheung 發表於 18-12-5 17:51
我女飲緊加營素

我朋友都recommend呢隻,係咪真係好? 我仔仔日日食勁少野! TT
Elvab
|
vanalie 發表於 18-12-4 21:14
女女偏食+過瘦, 健康院要我去見營養師, 營養師話可以考慮下兒童奶粉, 有冇sis知邊隻好? ...

你可以試下傦佢d奶度加補能素,營養師都推介左比我囡飲,幫助佢增磅
RubyYu07
|
我仲食緊配方奶粉,3號。
vanalie
|
我女飲緊加營素

會唔會好甜?
vanalie
|
Birdeyes 發表於 18-12-5 20:04
我仔都係咁, 樓主邊度睇營養師? 我都想帶佢睇

健康院果個之嘛, 之前打針果時同姑娘講, 就可以排期見營養師
vanalie
|
Elvab 發表於 18-12-6 15:11
你可以試下傦佢d奶度加補能素,營養師都推介左比我囡飲,幫助佢增磅

咩係補能素?? 會唔會d味唔同左?
vanalie
|
RubyYu07 發表於 18-12-6 15:29
我仲食緊配方奶粉,3號。

我都有比佢飲, 多數係早餐同臨訓囉
Elvab
|
vanalie 發表於 18-12-6 19:05
咩係補能素?? 會唔會d味唔同左?

補能素係幫助d偏瘦或吸收吾多能量既人飲用,通常可以加係d奶、水、湯或果汁度。佢無色無味,吾影響味度,我囡都係全靠佢先上番生長線度。
我要做媽媽
|
咁營養師無推介奶粉?
RubyYu07
|
vanalie 發表於 18-12-6 19:06
我都有比佢飲, 多數係早餐同臨訓囉

我又係,早餐比佢飲一次。訓前驚賴尿,所以無比到
agnesheung
|
vanalie 發表於 18-12-6 19:02
會唔會好甜?

而家飲緊減甜果隻唔會甜喎,
udonnut
|
我女飲緊加營素

我都係比阿仔飲加營素~阿仔飲左之後胃口好多~肯食多左野~
bchuma
|
vanalie 發表於 18-12-4 21:14
女女偏食+過瘦, 健康院要我去見營養師, 營養師話可以考慮下兒童奶粉, 有冇sis知邊隻好? ...

加營素
haha748494
|
回覆 udonnut 的帖子

之前都有聽過話唔錯,另外要注意運動。