我的他

Stepmother
|
成40歲人,仲係一事無成,冇車冇樓冇量度,家務永遠唔會幫手做,幫佢做曬都唔會感激你,仲要覺得你做得唔夠多唔夠好,唔開心唔會問你乜嘢事,開心亦唔會戥你高興,做錯嘢就死雞撐飯蓋,將黑變白。。。每日返到屋企除了呼喝,就是埋怨,我就快要爆了
tansyneko    發表於 18-12-5 13:31
cookingbaby
|
Stepmother 發表於 18-12-4 21:42
成40歲人,仲係一事無成,冇車冇樓冇量度,家務永遠唔會幫手做,幫佢做曬都唔會感激你,仲要覺得你做得唔夠 ...

你就係平時做得太好喇,令到佢覺得你做嘅嘢都係理所當然嘅,唔識得體諒你。
CMMANDY
|

他有工作嗎?有俾家用嗎?

這這個年代,已經無分男主外女主內,總之一起維持一倜家,不過他咁ga 態度,就耍告訴他,頭家大家有份,大家也有份工,家務應互相合作,做得吾夠好,可以態度好d講, 而吾係鬧人,我係妳老婆,吾係工人呀!
stella^^
|
CMMANDY 發表於 18-12-4 22:22
他有工作嗎?有俾家用嗎?

這這個年代,已經無分男主外女主內,總之一起維持一倜家,不過他咁ga 態度, ...

咁睇落去一無是處?拜拜啦重忍佢?
PTMCYS
|
成40歲人,仲係一事無成,冇車冇樓冇量度,家務永遠唔會幫手做,幫佢做曬都唔會感激你,仲要覺得你做得唔夠 ...

有小朋友嗎?
micsin
|
PTMCYS 發表於 18-12-5 09:01
有小朋友嗎?

如果無 還要等嗎?
JessicaElla
|
人就是這樣的, 你一直退, 他/她就一直進, 我近年也明白這個道理了, 適時作出適當的拒絕或反擊, 對方才會明白甚麼是適可而止, 才會明白你的好.

JM, 我們做人太太, 做人媽媽已夠累了, 應該對自已好一點啊!
maymay220hk
|
做得太多
成人又好 仔女都好
事實話我地知 不要做多
wing1388
|

咁當初咩吸引妳同佢一齊?佢把口好得?好靚仔?

anyuser18
|
走囉!
幸福係自己尋找