有關Rakuten樂天網購

Chansc0107
|
請問知唔知喺樂天買完嘢經EMS送貨,佢會唔會俾tracking number?
May
|
會的
Chansc0107
|
May 發表於 18-12-4 22:31
會的

請問我收到seller封confirmation email(佢話item啱嘅話就唔使覆),之後我又收到樂天個order confirmation。不過兩個emails都搵唔到tracking number(又或者係我唔識搵(emoji)(emoji))..
求指教可以喺邊度搵到(emoji)(emoji)‍♀️

May
|
佢會再send email 話你知個 tracking number
Chansc0107
|
May 發表於 18-12-4 22:44
佢會再send email 話你知個 tracking number

哦...
咁我再等多兩日先
唔該晒(emoji)(emoji)(emoji)‍♀️
hellohappygirl
|
我都係第一次樂天買野,又係疑惑
Chansc0107
|
hellohappygirl 發表於 18-12-4 23:12
我都係第一次樂天買野,又係疑惑

我都係,有十萬個問號(emoji)
收到幾個emails
但信用卡未過數
又唔見有Tracking number
滿腦子疑惑(emoji)(emoji)(emoji)
|
Chansc0107 發表於 18-12-5 00:06
我都係,有十萬個問號(emoji)
收到幾個emails
但信用卡未過數

咪係,勁多email.
我試左,係信用卡-商家計算運費-扣數-發貨
開頭以為商家會通知大約運費,然後ok 先扣。結果係我收到email 前先收到信用卡sms 扣數。

|
其實係咪得可以用email 同商家聯絡?我覺得覆得好慢,有d 又唔覆。。
Chansc0107
|
hellohappygirl 發表於 18-12-5 00:18
咪係,勁多email.
我試左,係信用卡-商家計算運費-扣數-發貨
開頭以為商家會通知大約運費,然後ok 先扣。 ...

我到宜家都唔知張單係咪ok
因為我淨係收到
- 一個rakuten auto reply email話order confirmed
- 一個計shipping cost (叫我無錯嘅話唔使覆)
- 一個rakuten話order confirmed嘅email
雖然online proceed to payment果陣已經收到sms話authorise個payment,但一直都未扣數...
唔知係咪無貨所以唔做我生意呢
等...等了又等......
|
Chansc0107 發表於 18-12-5 01:03
我到宜家都唔知張單係咪ok
因為我淨係收到
- 一個rakuten auto reply email話order confirmed

甘應該係啦,等吧。。。
希望大家早日收貨
Chansc0107
|
hellohappygirl 發表於 18-12-5 01:09
甘應該係啦,等吧。。。
希望大家早日收貨

等待永遠都係痛苦嘅
期待開箱嘅一刻