生過小孩嘅女人… 真係容易衰老

SAMLAU
|

一向都有運動( 帶氧運動) 一星期三日 跄8 km, 食得比較清淡, 勤護膚, 因為染髮染到頭皮都傷曬, c6每2個月幫我cut短白頭髮,今日有380條 仲未cut曬… 真係唔想咁快衰老…

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
紫色線
|
我比較有興趣知 要cut 380條 會唔會變豆雞
boccioni    發表於 18-12-5 17:44
Reema    發表於 18-12-5 11:54
cherriehahaha    發表於 18-12-5 09:42
Mnbvcxdsa    發表於 18-12-4 23:41
miniyannis
|
介唔介意講乜年齡層?
SAMLAU
|
紫色線 發表於 18-12-4 23:36
我比較有興趣知 要cut 380條 會唔會變豆雞

我老公好有心機cut白頭髮,唔知點解。
cathy-tse
|
SAMLAU 發表於 18-12-4 23:38
我老公好有心機cut白頭髮,唔知點解。

點解要咁介意老去?

接受才能放下

日子才會美好

我成日同學朋友仔講話我優雅地長大
boccioni    發表於 18-12-5 17:45
SAMLAU
|
cathy-tse 發表於 18-12-4 23:41
點解要咁介意老去?

接受才能放下

心態要改變… 我都要優雅地老去
是是但但
|
SAMLAU 發表於 18-12-4 23:35
一向都有運動( 帶氧運動) 一星期三日 跄8 km, 食得比較清淡, 勤護膚, 因為染髮染到頭皮都傷曬, c6每2個 ...

你本身頭髮好厚嗎?我唔介意白髮,但好介意禿頭,因本身頭髮少,要剪咁多,我會好赤。
seaman1982
|
白髮好似天生㗎,同老唔老冇咩關,有人廿幾就有,我阿媽六十幾都係得三兩條,我三十幾未見有。
NOXTSANG
|
一向都有運動( 帶氧運動) 一星期三日 跄8 km, 食得比較清淡, 勤護膚, 因為染髮染到頭皮都傷曬, c6每2個 ...

我又唔覺得生過會快老D,我生左兩個女10歲同8歲,係肥左D,我一條白頭髪都無

SAMLAU
|
seaman1982 發表於 18-12-4 23:45
白髮好似天生㗎,同老唔老冇咩關,有人廿幾就有,我阿媽六十幾都係得三兩條,我三十幾未見有。
...

你就好啦! 我係生完小朋友 之後就有, 我都有嘗試食黑芝麻睇中醫但係都 改善唔到。
opl2
|

咩年紀先?
如果都4十幾都差唔多啦,下話
咁如果三十幾又係早左嘅
melody93949596
|
白頭髮,甩頭髮。我自己係同壓力有關係大啲。
我睇返十年前FB既相。我覺得宜家後生過十年前喎。個仔宜家都快高中畢業了。
宜家科技進步了,要做美魔女都唔使好多錢,最多儲定錢去植髮,又一條美女。
你又有老公咁好心機幫你剪白頭髮,老咪老,又有乜所謂,年齡上老,但心態不可以老。
teresayan07
|
白頭髮係天生ga..
我女22個月.. 我都發現佢有一條白髮....
佢阿爸廿幾歲已經好多白髮..
佢阿爺仲勁.. 3十幾歲成頭白晒了..
mandy952
|

生完老得快可能係坐月時補得唔夠
aliensss2008
|
我有d朋友20幾歲已有白頭髮
未必關年紀事
可以係基因影響
asd456
|
白髮是基因遺傳居多
littlesister
|
我中學已經有白頭髮
6fchanc9
|
樓主要多保養呀..
小小郭c奶
|
我仲陀緊都已經多咗好多白髮,不過我自己又唔係好介意
MagDog
|

樓主,點解要剪白頭髮? 剪左會生,會「樹」起晒。