美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題減肥有無必要性揾營養師?

子爵府

Imdorameigg 發表於 18-12-5 01:22
如題減肥有無必要性揾營養師?

冇話必要的……
其實減肥不外乎飲食同運動。
有關資料週圍都揾到。
個人認為,找營養師係想有個人監督住,加上比左$唔想白比所以點都會跟……
自己做就壓力少d所以動力都少d較鬆懈同不自制……
如果意志力夠又有恒心,自己都一定減到……
我之前都由120減到96,自己減冇跟營養師……

大宅

jesswu 發表於 18-12-5 01:32
冇話必要的……
其實減肥不外乎飲食同運動。
有關資料週圍都揾到。

聽到你咁講,咁我都有番信心。因為啱啱生完BB兩個月好肥,自信心極低,好擔心減唔到。加上媽媽谷啲媽媽係咁煲營養師減肥,攪到我猶豫緊join 唔join。(都要戊$16000超貴)

大宅

Imdorameigg 發表於 18-12-5 01:36
聽到你咁講,咁我都有番信心。因為啱啱生完BB兩個月好肥,自信心極低,好擔心減唔到。加上媽媽谷啲媽媽係 ...

生完BB肥吾緊要,最緊要調好身體,有好的身體,之後慢慢減會好快成功落磅。

禁止訪問

男爵府

Imdorameigg 發表於 18-12-5 01:36
聽到你咁講,咁我都有番信心。因為啱啱生完BB兩個月好肥,自信心極低,好擔心減唔到。加上媽媽谷啲媽媽係 ...

我覺得唔洗,我自己減,減左24磅,冇反肥,我同意樓上jm講,搵營養師係比錢人督促自己,亦唔想浪費錢所以成功機會高啲!但其實你只要夠硬淨,自己減亦可!我覺得你應自己減左先,唔得或停滯不前先再找外人幫忙

大宅

mushroomcat821 發表於 18-12-5 17:27
我覺得唔洗,我自己減,減左24磅,冇反肥,我同意樓上jm講,搵營養師係比錢人督促自己,亦唔想浪費錢所以 ...

你用幾耐減同咩方法,可否提供參考。我都想減20 lbs

男爵府

Sallyqiqi2 發表於 18-12-5 23:07

首先,你知道自己肥喺邊?食得多?唔郁?我之前係食得多又唔郁,我先由節食開始,我係通常出街食,好難呢樣唔食嗰樣唔食,所以食咩都叫佢小飯小麵,自己慢食後其實好快飽,食細左胃口就再小飯小麵後再要自己食淨,我冇專登為自己度任何餐單,照出街食,但甜野零食就唔會點食!到胃口適應左先開始做運動,我為左令自己可以堅持到,我每日都只做30分鐘,多過30分鐘我覺得自己會頂唔住,天氣好落街慢跑,唔好就喺屋企跳Zumba,不經不覺用四個月減左24磅,重點係兩年冇肥返!而且我仲有keep住30分鐘運動,新陳代謝好左,皮膚都好左!

男爵府

Sallyqiqi2 發表於 18-12-5 23:07

仲有,搵一個自己唔覺得難受既方法係重點,否則好易失敗兼復胖,而且要係唔影響你生活,好似我成日出街食,唯有喺出街食呢個模式搵方法,唔好迫自己煮自己帶,否則都係捱唔耐!我覺得先節食,等胃口習慣左先開始做運動,因為你自己心態會覺得又節食又做運動好辛苦!所以,等胃口食細左後先做可以對付停滯期,亦冇咁難受!總之,要搵一個令自己唔辛苦既方法先能夠持久!

大宅

mushroomcat821 發表於 18-12-6 14:23
仲有,搵一個自己唔覺得難受既方法係重點,否則好易失敗兼復胖,而且要係唔影響你生活,好似我成日出街食 ...

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

mushroomcat821 發表於 18-12-6 14:23
仲有,搵一個自己唔覺得難受既方法係重點,否則好易失敗兼復胖,而且要係唔影響你生活,好似我成日出街食 ...

睇到大家咁減法,我都係養好自己身體,之後先開始靠自己減(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

amosin 發表於 18-12-7 21:09
荔枝角

Pls pm detail ... thx u

大宅

我覺得除非係癡肥,如果唔係不如靠自去己運動同飲食仲好!

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

meipo90189 發表於 19-2-18 23:54
生完試左好多產品減唔到肥,最後跟左營養師減,3個月減左20磅,但唔駛咁貴、我每個月1千蚊左右搞掂!
...

請問你跟邊間?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至