老公熨衫有怨言

Poyau
|
免燙嘅衫褲
mandy952
|
超正龍吐珠 發表於 18-12-5 07:55
沒有工人你們會否買不用熨燙的衫褲?

會,佢知我唔會燙衫
olkan
|

人人都有鍾意做,唔鍾意做嘅家務。我比較喜歡做整潔類嘅家務。但唔like煮飯。
熨衫ok喎,我日日熨,頂唔住著巢蚊蚊嘅衫出街。
Fion_Chan
|
我D 衫唔使燙,但兩個仔D 校服裇衫就要,呢個工作由老公承接(可能99教得好,c6 自細訓練有素,佢燙得靚過我好多 ),為 D 仔服務,c6 又無怨言
焱焱焱焱
|
自己著自己熨
lakgarden
|
其實係熨嗰個人怨熨衫辛苦?
定着嗰個人怨熨得唔平滑?
櫻花bb
|
超正龍吐珠 發表於 18-12-5 08:13
我負責洗衫,long 衫,做其他家務

咁咪叫佢洗、晾衫,你自己熨囉
selina1109
|
八婆仔@ 發表於 18-12-5 08:09
我都唔喜歡熨衫,我自己個D盡量揀唔熨,但老公返工衫一定要熨....

雖然我好憎,但我唔抵得老公著「巢」衫 ...

同我一樣。
wan_sosin
|

盡量唔會熨衫,事實好煩
canies
|
屋企都係老公負責燙衫,
雖然只係一個禮拜一次熨個仔啲校服,
(有時我偷偷塔一件半件落去)
,好間中都會詐下型,不過我當聽唔到。
無話可說
|
除左阿仔校服,屋企無衫要熨
tsung
|
@bear 發表於 18-12-5 08:29
想問免熨洗完真係唔皺?唔洗熨?邊個牌子?我喺馬莎買過免熨,洗完都係有啲皺架喎!點都係要熨架 ...

認同
tansyneko
|
YES
karensee
|
我都係屋企除咗阿仔校服要 熨之外,無衫要熨,
emimi
|
我覺得熨衫好易,可能因為普通衫我只要求熨到唔皺就收貨,如果西褲恤衫要熨到有骨又係幾辛苦,好彩我c6返工只需著牛記
小花媽咪
|
係屋企我負責熨衫,
我老公自動目覺買唔使熨的恤衫,
但其實點都要熨,
有熨同無熨的恤衫係睇得出有分別。
二小姐
|
未結婚時,我99會幫c6熨晒d衫
結左婚,c6問邊個幫佢熨
我叫佢一係拎返去俾你媽熨一係自己熨

佢最終決定唔熨

所以無怨言
jnc.
|
你叫老公幫你熨衫? 梗係唔應該啦, 男人只能熨男人既衫就話姐, 幫女人熨衫? 奴隸咩
wksin
|
bosch 發表於 18-12-5 10:21
冇專登買, 買唔到咁多呢類衫.

你老公熨衫怨乜野?

請問,壓力式燙斗係點架?
SARIDON
|
我結婚後好少好少買要熨嘅衫。。老公都一樣。。我地盡可能唔熨衫。。我依家份工一樣要見客,盡量買針織之類,西褲同裙褲一定買唔駛熨,否則唔買。。