跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 Joyeekwan 的帖子

禮賢終於打黎話收下午..屋企人話下午都好~所以會註冊喇.希望可以轉到上午啦

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

有無禮賢正校有call入am? 我等緊am offer,好緊張

複式洋房

想問富亨浸信會好嗎?原本只寫求位信去李榮基,上星期六有打去問,佢話有收到我信,最快下星期先call後備。跟住諗諗下寫埋第2間富亨浸信會,今日朝早老公去交,交完都冇一個鐘學校就打黎收左下午班。
佢話我囡有抽到後備打call,不過冇諗過一比信就咁早打黎,同埋職員有同老公講佢地係抽籤揀學生,所以果日唔係面試係開放日。
有冇家長知富亨浸信會好唔好?

大宅

SherryKan 發表於 19-1-14 18:44
想問富亨浸信會好嗎?原本只寫求位信去李榮基,上星期六有打去問,佢話有收到我信,最快下星期先call後備。 ...

富浸不過不失,校園環境整潔。

大宅

回覆 123cheers 的帖子

我今日收到call但係我已註冊左另一間,所以放棄禮賢

大宅

ansonbabymami 發表於 19-1-14 23:15

我今日收到call但係我已註冊左另一間,所以放棄禮賢

你係收到上午定下午offer?

大宅

下午

洋房

Joyeekwan 發表於 19-1-14 10:47
回覆 EVASHINE 的帖子

我今早打過去明雅..佢話暫時無位..== 唉.好煩

請問有冇人收到明雅call後取生?係上定下午班?

複式洋房

回覆 SherryKan 的帖子

interview 果日所見老師及姨姨都nice,校長及譚主任都響富浸教左十幾年,我細佬以前讀富浸,而家輪到我個女。

複式洋房

berberbaby 發表於 19-1-14 15:22
回覆 Joyeekwan 的帖子

禮賢終於打黎話收下午..屋企人話下午都好~所以會註冊喇.希望可以轉到上午啦:thinki ...

恭喜你呀.!!!

大宅

-魅影- 發表於 19-1-15 10:04
請問有冇人收到明雅call後取生?係上定下午班?

好似冇人收到明雅電話!

大宅

好媽媽勳章

大埔確實好嚴峻,過往兩三年注冊後都係剩返好少位,全港No.1⃣️

我愛我家!

複式洋房

TenWong 發表於 19-1-15 16:43
大埔確實好嚴峻,過往兩三年注冊後都係剩返好少位,全港No.1⃣️

真系好好彩大埔有全日收左

洋房

EVASHINE 發表於 19-1-15 11:17
好似冇人收到明雅電話!

我係其他媽媽群組有人放棄左明雅am...之前問過明雅話要18號左右會通知

複式洋房

回覆 nanana1103 的帖子

今日我去左富浸註冊,未入去學校係出面聽到d小朋友上堂幾開心,入到去咁岩見到上英文堂,家長入去搞註冊,佢地都冇轉個頭黎望仲好專心上堂😊見到咁應該間學校都唔錯~原本諗住如果李榮基有call會轉,不過睇黎都唔需要了

別墅

剛收到運頭塘浸信會call有上午班收,但因已選擇了其他學校,已放棄,之前係收reject信的。

複式洋房

回覆 SherryKan 的帖子

我大仔墟浸畢業,因為想細女自理能力好啲,所以揀左有全日嘅富浸。
其實李榮基好好架?見好多媽媽都好心儀

複式洋房

係呀~大埔排名第3,happyschool。我姑姐幫我上網睇晒兩間學校資料,不過視校報告李榮基係5年前,富浸就2年前。課程功課富浸深d。不過註冊見富浸學生上堂唔錯,校舍靚d真係整潔d。李榮基就相對比較舊,同埋到而家都係冇電話打黎……李榮基明顯唔睇信內容,係跟先後次序邊個比信快邊個優先。富浸我星期一朝早比,一個鐘都冇就打比我比位我。老公仲話交求位信時職員同佢傾左好耐。富亨比較有誠意

大宅

SherryKan 發表於 19-1-17 17:42

係呀~大埔排名第3,happyschool。我姑姐幫我上網睇晒兩間學校資料,不過視校報告 ...

富浸改咗活動教學,K1暫時未有功課,就觀課所見,小朋友上堂好投入,活動教學主題亦貼切日常生活所需,從遊戲中學習,效果顯而易見(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至