懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我預產期一月中, 近排睇到好多紮肚嘅資料, 有自己紮, 有上門紮, 有去美容院紮。。。其實自己紮係咪真係可以有效果呢? 自己紮平好多, 搵人紮好貴但感覺上效果會好好多? 應該點揀好呢?

大宅

冇用

大宅

adakids 發表於 18-12-5 10:21
我預產期一月中, 近排睇到好多紮肚嘅資料, 有自己紮, 有上門紮, 有去美容院紮。。。其實自己紮係咪真係可以 ...

我搵人上門紮$800次我覺得ok,你可以睇我舊post有分享,我未試過自己紮但唔會考慮,因為屋企人買左$1000果套自紮話好難攪,我本身都有考慮美容院,但真心好怕比人sell,所以最後搵左呢間上門
回覆 adakids 的帖子

Hi adakids ,坊間有唔少修身方法,效果或者反應方面因人而異架,通常透過飲食及(收腹/腰腹)運動去達到修身/腹效果,係比較持久方法,整個懷孕期間體重增加大約係11-16kg之間 (約25-35磅),中後期體重維持每星期重唔多過0.5kg (1.1 磅),體重管理得好嘅媽媽,修身都會易D架。媽媽準備好走路袋未?

JD930    發表於 18-12-6 10:03

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

男爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

我做果間又無hard sell,因為我朋友做美容,窄肚唔係就咁一層,係按摩完,仲有中藥fu住,之後先窄,係窄3層,好似幾講究,但真係有用,起碼窄完我每次度,都會瘦小小,同埋我生之前,一直都睇中醫,話我宮寒,但生完後,情況好左,所以so far係有用

禁止訪問

大宅

我覺得效果好好呀,我老公都話條腰型出返來,因為我陀B果陣勁水腫,佢有幫我通埋淋巴,手、背同腳D水腫去得好快,仲會做埋熱石,所以肚好快就冇咁脹。同埋有野support住條腰,條腰仲舒服咗,冇咁攰。
不過我覺得除左睇價錢之外,紮肚師經驗係非常非常之緊要,原來好多人冇按摩經驗就攞牌搵食,所以各JM要小心揀,依家好似大部分都有得試做。

大宅

回覆 adakids 的帖子

自己紮就唔好喇,自己紮得唔好就仲麻煩啦,我自己生完都係出面揾人紮。個時我有朋友介紹香港催乳中心做紮肚,佢成個紮肚療程都包好多野。佢係做紮肚之前,會有個子宮溫補比你,可以幫媽媽驅寒。

大宅

chelchel0305 發表於 18-12-5 23:09
我做果間又無hard sell,因為我朋友做美容,窄肚唔係就咁一層,係按摩完,仲有中藥fu住,之後先窄,係窄3層 ...

你果間係上門嗎?

禁止訪問

男爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 ar_ching05 的帖子

落鋪平d,上門就貴小小,2樣都有

大宅

唔覺得有用

複式洋房

我覺得有用!但係紮完個療程後都要自己聽話紮下先維持到!紮完感覺個腩位係緊左同修復得好左...
我係搵人上門紮,價錢都公道又有證書咁,可信d!

首頁

尾頁

跳至