奶泵一問

baby-an
|
想問下各位JM 覺得雙奶泵好啲,定係單泵都夠?

有冇人用過youha the one 泵?好用嗎?
RubyYu07
|
因為都係窮媽媽,奶量一般,所以我單泵就足夠了。
cookingbaby
|
我個陣都係揀單泵嘅,我覺得都可以喇。
uknowluvkoko
|
一定揀雙泵,慳好多時間,單泵的話,泵左面右邊會滴/漏,好唔方便
我要做媽媽
|
我覺得雙泵可以慳好多時間
Louisho1990
|
baby-an 發表於 18-12-5 11:23

雙泵,因為會兩邊滴奶,好麻煩
而且雙泵省時間好多
用過優合 the one 同 優合 8004
我覺得差唔多,可以擇8004,又平d
可淘寶雙1212買 $250,好底
navybridge
|
我夠奶,但我鍾意單泵,雙泵真係好似乳牛.. 我想做返個人
JD930    發表於 18-12-7 10:00
navybridge
|
navybridge 發表於 18-12-6 23:29
我夠奶,但我鍾意單泵,雙泵真係好似乳牛.. 我想做返個人
...

我都係用優合,買多個擺公司都係,用過 spectra, 一般,擺左係娘家
Moons0808
|

我覺得雙奶泵好好多,省好多時間,唔使泵完一邊又要再泵一邊,仲唔會一邊泵,一邊漏奶,要攞杯/樽剩住,好麻煩,我買NUK 都幾好用,有快慢 & 強度分....

yimfion0126
|
Louisho1990 發表於 18-12-5 19:41

我上胎都係用8004架,但早兩日壞咗 。用spectra S2+ 同9+都唔夾。後來有間shop可以用壞機加錢換新機,我諗緊換8004好定8016好呀。可以俾下意見嗎?
Louisho1990
|
yimfion0126 發表於 18-12-7 08:44
我上胎都係用8004架,但早兩日壞咗 。用spectra S2+ 同9+都唔夾。後來有間shop可以用壞機加錢 ...

我無用8016呀,用8004我覺得ok,
想靜d就用the one
cyk28
|
Louisho1990 發表於 18-12-5 19:41

淘寶賣250蚊,請問有無link?謝謝
yimfion0126
|
Louisho1990 發表於 18-12-7 11:29
我無用8016呀,用8004我覺得ok,
想靜d就用the one

我15/16緊。。。因為有店舖話:
8004:大力機,老手岩用,新手最好不要選
8016:中間位 吾會太大力 都吾會太柔
The one:新手機 最舒服溫柔

8016/8004 鋰電池可拿出,直接駁濕電(充4個鐘,用3-4個鐘)

The one 鋰電池內置,最好充完電先用 (充4個鐘 ,可用1個鐘30分鐘左右)

但the one 充咁耐電先用得個半鐘。。。有點唔方便,出一日街咪唔夠用囉?

唔好意思,咁多野問。
hamsterma
|

雙泵就快,省時間
Louisho1990
|
cyk28 發表於 18-12-7 12:04

【优合电动吸奶器 吸力大静音自动挤奶器吸乳器拔奶器 液晶锂电充电】https://m.tb.cn/h.3MCcl6M?sm=3fc294 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥0jACbmhXtHN¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)
Louisho1990
|
cyk28 發表於 18-12-7 12:04

宜家未平,問左12.12果日會平
我11.11領劵扣埋買$250
haha748494
|
我覺得單泵幾好吖,主要系要有奶。
bchuma
|

最好雙泵,因為我係單泵,所以覺得雙泵好

Louisho1990
|
yimfion0126 發表於 18-12-7 12:06
我15/16緊。。。因為有店舖話:
8004:大力機,老手岩用,新手最好不要選
8016:中間位 吾會太大力 都吾會 ...

我覺得8016 OK , 價錢ok 同效果都ok
cyk28
|
Louisho1990 發表於 18-12-8 13:00
【优合电动吸奶器 吸力大静音自动挤奶器吸乳器拔奶器 液晶锂电充电】https://m.tb.cn/h.3MCcl6M?sm=3fc294 ...

感謝