7歲YouTuber評玩具 年賺$1.7億

Mm233
|
美國7歲男童懷恩是著名YouTuber,經常拍攝開箱片介紹玩具。《福布斯》雜誌公布的年度YouTuber收入排行榜,懷恩全年賺得超過2,200萬美元(約1.7億港元)。懷恩頻道「Ryan ToysReview」在2015年3月由父母創立,訂閱人數已高達1,731萬,每集懷恩會開箱點評不同的玩具,至今累計點擊率已超過260億次,令他一年賺2,200萬美元,成為今年度YouTuber吸金王。據分析,多數收益來自影片前半段的廣告,其餘100萬來自贊助商。每款經他給好評的玩具,都會即日售罄。被問及他的影片為何這麼受歡迎時,他天真的回答︰「因為我讓人覺得愉快,而且我很有趣。」

cake05    發表於 18-12-6 09:10
Ashleycorina
|

香港都有人咁做,就係想做到咁但未做到
Moti
|
事實佢真係好可愛同靚仔。不過佢呀媽嘅笑聲好吵耳。
cake05    發表於 18-12-6 09:10
櫻花bb
|
我仔勁鍾意睇佢d片
catcat笑
|
Mm233 發表於 18-12-5 11:55
美國7歲男童懷恩是著名YouTuber,經常拍攝開箱片介紹玩具。《福布斯》雜誌公布的年度YouTuber收入排行榜, ...

我小朋友有睇,其實都幾好睇㗎
云云
|
美國7歲男童懷恩是著名YouTuber,經常拍攝開箱片介紹玩具。《福布斯》雜誌公布的年度YouTuber收入排行榜, ...

個個都睇拆玩具,成日掛住睇手機,我早幾日剷左youtube了
Poyau
|

tsung
|
咁勁
karensee
|
我仔都鍾意睇佢,每次見到新玩具都話要買
goldrichlight
|
英文市場真係大,香港介紹玩具有幾萬人睇已經好勁
台彎雖然唔係好多人口但 D youtuber 又係好多人睇
抺茶雪糕
|
我個仔之前好鍾意睇,我唔再俾佢睇,費事佢成日見到新玩具又話想要
TWINSTARSBB
|
好叻
Wonderlady
|
Moti 發表於 18-12-5 12:20
事實佢真係好可愛同靚仔。不過佢呀媽嘅笑聲好吵耳。

佢本身好好睇,一見佢阿媽即飛,好煩,好造作
JunJunJu    發表於 18-12-6 10:21
T.Tra
|
Moti
|
Wonderlady 發表於 18-12-5 13:38
佢本身好好睇,一見佢阿媽即飛,好煩,好造作

佢呀媽把聲真係好難頂,講嘢都OK,一笑我一定彈開。頂唔住!
Thelittleteddy
|
呢個小朋友真係好跨張,多玩具到一個點
cherrieloy
|
櫻花bb 發表於 18-12-5 12:28
我仔勁鍾意睇佢d片

我個女都係
檸檬嫂
|

我女係佢粉絲

Moti
|
抺茶雪糕 發表於 18-12-5 13:29
我個仔之前好鍾意睇,我唔再俾佢睇,費事佢成日見到新玩具又話想要

我嗰個都係
Moti
|
Thelittleteddy 發表於 18-12-5 13:52
呢個小朋友真係好跨張,多玩具到一個點

有sponsor