心聲留言

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

好唔開心,有女有家庭,有家人支持。但做人唔知點解好孤單,日日咁過冇人關心,唔知自己想點,唔知係到等咩。做人為咩,冇動力。我知人人都努力緊,但就係好失落。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

回覆樓主

工作辛苦冇得怨,條路自己揀,
小小事就承受唔到壓力,晚上瞓唔到,有塊石係心口咁
前面是絕路~希望在轉角

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

伯爵府

小傑媽媽 發表於 18-12-5 19:51
其實我同你一樣,日日都唔開心,但又唔知為乜唔開心,我冇乜朋友,有既都只係吹下水嗰d,對我真心既,老實 ...

好朋友都係由吹水做起,吹水都可以係真心,其實只要自己真心對對方,付出都開心既!

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

伯爵府

小傑媽媽 發表於 18-12-6 00:16
但當你有心事,有唔開心想同人講,但人哋就冇反應或者即刻轉話題等你冇機會再講落去既時候,自己會更加唔 ...

我明白,先吾好諗吾開心同人講先,開心有冇同人分享?本身性格都好影響識既人,物以類聚,真心對人總會遇返真心人,但大前提係對自己多點自信,朋友自然會搵你

大宅

我好明白 就係個人都好無目標 所以無動力 個人畢業後開始就每天都好DOWN 唔知工作到幾時

男爵府

可能生活上好多嘢滿足吾到妳 ?
或者心目中既理想/夢想都冇實現過?
失落惟獨自己幫自己,改變生活態度,認定自我價值。
為目標而進發,為理念而努力,家庭同囡囡好需要妳咖!
無論妳付出幾多都冇白費的!

多啲去家庭親子活動/媽媽興趣班,生活係要適當時候去調節咖!
努力 !加油 !

珍珠宮

回覆樓主

多謝
前面是絕路~希望在轉角

大宅

mimichong 發表於 18-12-5 17:17
好唔開心,有女有家庭,有家人支持。但做人唔知點解好孤單,日日咁過冇人關心,唔知自己想點,唔知係到等咩 ...
所以對自己好D, 得閒SHOPPING下...

子爵府

mimichong 發表於 18-12-5 17:27
工作辛苦冇得怨,條路自己揀,
小小事就承受唔到壓力,晚上瞓唔到,有塊石係心口咁
...

有乜事令你感覺咁大壓力?

公爵府

牛年勳章

表面上,有老婆,有子女,有家庭,有事業,但好像空虛寂寞,夠竟仲有咩目標呢?

其其實,當得到了,也耍维繫架,一路一路去尋開心,享受,要穩定,有時也吾容易架,有笑容和感恩,享受生活,求安定和健康,就係你终身的目標

男爵府

好唔開心,有女有家庭,有家人支持。但做人唔知點解好孤單,日日咁過冇人關心,唔知自己想點,唔知係到等咩 ...

這是中年危機,有没有工作?

男爵府

小傑媽媽 發表於 18-12-6 00:16
但當你有心事,有唔開心想同人講,但人哋就冇反應或者即刻轉話題等你冇機會再講落去既時候,自己會更加唔 ...

完全同意。很累。

別墅

小傑媽媽 發表於 18-12-5 19:51
其實我同你一樣,日日都唔開心,但又唔知為乜唔開心,我冇乜朋友,有既都只係吹下水嗰d,對我真心既,老實 ...

對你嚟講點先係真心呢?

別墅

冇愛

已刪除用户

別墅

小傑媽媽 發表於 18-12-18 01:27
唔簡止可以分享快樂,還願意分擔憂愁,而唔係你一講唔開心既事就雞飛狗走或者單打指責你既負面情緒影响左 ...

咁又有幾難,奇怪好多人話真心難搵

已刪除用户

別墅

小傑媽媽 發表於 18-12-18 01:31
我就係揾唔到,事實上唔係人人做得到

因為你郁搵我或者因為你搵我唔到(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至