買左13次liftera

bemybride
|

我26歲啦,咁其實我d皮膚都無咩特別,係鼻毛孔大d同埋有虎紋頸紋。一個月會做一次水楊酸/piQo4...但呢d都幫唔倒我虎紋,咁ulthera又貴(醫生做),而且似乎好痛,
咁我就買左liftera, 23800/13次全面連眼下巴同頸,除開18xx係醫生美容中心好似算合理。
我約左13/12,先做第一次ge.
問題就黎喇,
(1)個consultant同我講同laser隔2星期做無問題,請問係咪呢?
(2)有三個頭,其中一個做膠原,咁其實係咪可收埋毛孔?有無人試過?如果係我可以唔洗做laser住啦唔想咁密。
(3)consultant話頭5次每個月做1次,之後每2-3個月keep返。但我睇其他網係做6次可以last超過一年,請問有人知我13次應該點分配嗎?
(4)另外,江若琳代言ge piQo4大家有無試過,我買千幾一次咋,係有分店ge美容公司,都唔求其打會打到紅紅地,如有試過你地覺得效果點?
Thank you!

lenareina
|
二萬幾,都夠打一次ulthera 啦......
bemybride
|
lenareina 發表於 18-12-5 22:40
二萬幾,都夠打一次ulthera 啦......

ulthera好似話無咁細緻打倒眼周位,其實間野20000幾可以打3次ulthera仲每次500多線,不過唔係醫生打,
咁高能量唔係醫生就不了。
lenareina
|
bemybride 發表於 18-12-5 23:40
ulthera好似話無咁細緻打倒眼周位,其實間野20000幾可以打3次ulthera仲每次500多線,不過唔係醫生打,
咁 ...

ulthera 一定要係醫生打
只需一至兩年打一次

要打三次係普通hifu
唔需要醫生都可以打

做咩treatment 都唔緊要
最緊要啱自己同有效嘛
bemybride
|
lenareina 發表於 18-12-5 23:45
ulthera 一定要係醫生打
只需一至兩年打一次

其實我都仲未試啊,其實我覺得我最想要3mm頭,或者我頭6個月個個月打,跟住3個月一次刺激下膠原保養下,
買果陣發神經就會比人sell倒,哈哈