(分享)心目中第一名既開架唇膏

Sa姨弄眾
|
我以前都會成日試專櫃既唇膏,大概價錢都係2xx-3xx,但真係未試過可以用晒一支,
大個左就慳d,主要都不斷試唔同開架既唇膏,
大家一齊分享下你心目中第一名既開架唇膏呀~
Seilunica
|
Opera
good_pig    發表於 3 天前
Twinklecar
|
Opera x 2
SNA
|
essence 不過香港無
近近地台灣同泰國都有賣
茄子
|
SNA 發表於 18-12-6 11:52
近近地台灣同泰國都有賣

香港有essence!我在新蒲崗Mikiki(?)商場Sasa見到有ㄧ個counter。下次有機去買返支试下先。
我推介opera及heme(wishh有)。
wyl
|
Visee, Opera, Canmake都好好用
TissueBB
|
開架用起上黎就係唔會心痛,有時專櫃買左2百幾蚊支,熱溶左都唔知用好唔用好,專櫃1支都頂左2支開架
天山雪蓮
|
Dior, 夠潤,真係用哂成支
ymkcandy
|
opera
jac.m
|
近近地台灣同泰國都有賣

依家好多sasa都有呀
btw 邊支好用?
purpletwinstar
|
Visee
花飛花謝
|
非OPERA莫屬,未出之前我都係用maybelline個d,但真係好易甩色,但opera出左之後都無用過其他嚕
MissMusic
|
opera好乾
ckm80
|
Opera而家莎莎兩枝$140
karlieyau    發表於 4 天前
karlieyau
|
YSL 唔干又last到! amarni 都last到就干D, channel 完全勁快甩
good_pig
|
近近地台灣同泰國都有賣

https://essencemakeup.com/

THIS?
SASA 都開始有了
good_pig
|
MissMusic 發表於 18-12-8 09:14
opera好乾

好乾??
good_pig
|
天山雪蓮 發表於 18-12-7 00:19
Dior, 夠潤,真係用哂成支

開架WO
M&A Mom
|
karlieyau 發表於 18-12-8 22:42
YSL 唔干又last到! amarni 都last到就干D, channel 完全勁快甩

題目係開架唇膏
希嫙mama
|
karlieyau 發表於 18-12-8 22:42

開架喎

我自己都係首選 opera, 第二係 maybelline.