跳至

首頁
34567...17

尾頁

複式洋房

bettylovingbb 發表於 19-4-26 22:33
回覆 白兔仔 的帖子

總共4張紙, 有2份白色紙, 其中一張寫要带. 我上網check左, IV annotation係CCD就冇se ...

我三個人total 1紅3白,3張白都話我地唔洗帶,只係帶有visa的passport 同針証明

男爵府

回覆 白兔仔 的帖子

我白色文件有2份, 一份係information for new immigrants, 另外一份就寫You do not need an IV packet but you must hand carry your sealed medical report envelope. 但紅色文件就寫vaccination records and passport with visa only. 你白色文件寫明唔使sealed medical report envelope??

子爵府

回覆 tiandd 的帖子

關於經濟担保,因我都睇過資料,所以或者可以說給你知,股票不賣也可以,只是,那資產1年內可變回現金就可以的了。若有樓,你搵人估了價(減去按揭$),都可以作擔保。
就算未到你,你都可以download I-864,出來填住先,因為有10幾張紙,填報都需要D時間,咁裏面,有解釋,如何計算資產總值的

複式洋房

bettylovingbb 發表於 19-4-27 10:27
回覆 白兔仔 的帖子

我白色文件有2份, 一份係information for new immigrants, 另外一份就寫You do not ne ...

我張白色紙寫 : you do not need an immigration visa (Iv) packet .all required documents will be electronically transmitted to the us department of homeland security dhs as part of electronic visa information packet
Pls submit your passport bearing an immigrant visa to DHS official at a uS port of entry

複式洋房

bettylovingbb 發表於 19-4-27 10:27
回覆 白兔仔 的帖子

我白色文件有2份, 一份係information for new immigrants, 另外一份就寫You do not ne ...

冇sealed envelope 呢個字眼

男爵府

回覆 白兔仔 的帖子

唔該哂, 我諗佢地應該攪錯左.

複式洋房

bettylovingbb 發表於 19-4-27 17:47
回覆 白兔仔 的帖子

唔該哂, 我諗佢地應該攪錯左.

仲有張粉紅色紙叫你交$220

大宅

bettylovingbb 發表於 19-4-26 14:16
回覆 Honey媽媽 的帖子

係呀, 帶定好D, 唔同consular officer有唔同要求, 我in果日算好彩冇乜野問. 入籍書 ...

我都諗應該唔使入籍證書正本,如果我upload passport, 唔通要拎埋joint sponsor本passport咩,哈

男爵府

回覆 白兔仔 的帖子

呢張我都有, 只係白色果張明顯唔同你果張. 我想send email 問下, 但我老公C都話唔使, 話係佢地攪錯.

大宅

回覆 kkyyn 的帖子

非常感謝🙏我填住184表先

大宅

回覆 bettylovingbb 的帖子

多謝回覆我去計一計先

大宅

回覆 rose-mag 的帖子

謝謝我去計一計,有需要就現在做定,等面試時也有2個月啦

子爵府

請問各位打過去USCIS的JM,電話是幾多號呢?
我想打去問點解咁耐都無通知我的下一步信件

複式洋房

kkyyn 發表於 19-5-1 21:30

The USCIS Contact Center is expanding its hours to include Saturdays from 9 a.m. to 5 p.m. Live agents will now be available at Monday – Friday, 8 a.m. – 8 p.m. and Saturdays from 9 a.m. to 5 p.m. in each time zone. Call the USCIS Contact Center toll-free at 1-800-375-5283.

pls try

大宅

kkyyn 發表於 19-5-1 21:30

打到去hotline, 揀返聽自己嗰case status嘅option, 聽完後按3, 就會駁到agent, 跟住要求同tier 2 officer對話。

記住要搵tier 2先問到多啲資料

子爵府

thx 各位, 我排期今年2月到左的了,
到今日仲未有消息,
真是心急如焚

大宅

今日收到email通知NVC number,即刻登入去,但見唔到261,只顯示叫繳費,之後填DS-260?
請教什麼情況先填DS-261?
網上付費是否只能用美國銀行戶口呀?

大宅

你有無download 嗰個app 呀?case tracker,每次有更新會即時通知,如果過了排期有個按鈕比你入去填email 同 case NO·

子爵府

回覆 tiandd 的帖子

我有填那out of normal time 表格,咪又係叫等,真是,不知要等到幾時

大宅

你也是18年4-5月交表嗎?我是5月交表,今年2月APP顯示要我交REF,我見到APP通知以為封信寄失,email 話未收到信(其實第二個星期收到信),直到4月先收到補寄的第二封信

首頁
34567...17

尾頁

跳至