興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

請問大家有無邊個牌子介紹?本身電腦白痴,怕就咁行入旺電果d地方買會俾人老點

用緊香港寛頻1000M,地方600呎,主要會用黎打online game, 睇youtube, my tv super

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

asus , netgear ... AC router
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

珍珠宮

2024年龍年勳章

我都用緊香港寛頻1000M,淘TP link 2百幾,手機行到2,3百MB.

珍珠宮

sweet__heart 發表於 18-12-6 10:07
請問大家有無邊個牌子介紹?本身電腦白痴,怕就咁行入旺電果d地方買會俾人老點

用緊香港寛頻1000M ...

華為榮耀分布路由器正

水晶宮

whyyou 發表於 19-1-5 14:13
華為榮耀分布路由器正

請問榮耀路由路Pro 2好嗎?

係咪可以係app安裝直接用到(香港用)?
天空之城, 快樂之地

子爵府

linggo 發表於 18-12-11 13:47
asus , netgear ... AC router

用緊Netgear AC1750,家住11樓,router放近窗,係樓下都收到wifi

男爵府

asus RT-AC86U....!
不錯的...
克盡已能.參予義工.盡展所能!

伯爵府

畀面勳章

sweet__heart 發表於 18-12-6 10:07

用緊香港寛頻1000M ...

如果600呎,你要睇下你間屋多唔多三尖八角同埋牆,隨時個廳收到間房收唔到。

如果係,可以考慮買有MESH既系統子母機router。
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

伯爵府

kelkmk 發表於 19-6-22 10:53
如果600呎,你要睇下你間屋多唔多三尖八角同埋牆,隨時個廳收到間房收唔到。

如果係,可以考慮買有MESH既 ...

我最後買左AC86,放廳中間,但房真廚房真係收得麻麻,我係買左mesh系統架,不過唔識要點加強返佢

伯爵府

畀面勳章

sweet__heart 發表於 19-6-22 10:57
我最後買左AC86,放廳中間,但房真廚房真係收得麻麻,我係買左mesh系統架,不過唔識要點加強返佢
...

簡單嘅做法係買多一隻ac86,放喺走廊位可以直線見到你本身隻ac86。 咁就可以射到全屋都收到。

當然你另外一隻ac86要搵人Set 做中繼模式。

伯爵府

畀面勳章

回覆 sweet__heart 的帖子

之前我老豆屋企隻router點set都唔可能全屋收到,之後加咗一隻中繼router,而家可以全屋收到,睇片都完全唔窒。希望可以幫到你。

有人覺得廢話我都要講多次,wi-fi係唔識穿牆,wifi係唔識穿牆,wi-fi係唔識穿牆。

主router係舊R7000,中繼係ex7500。(老豆屋企用netgear)

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

伯爵府

kelkmk 發表於 19-6-22 11:00

簡單嘅做法係買多一隻ac86,放喺走廊位可以直線見到你本身隻 ...

原來係咁,唔該哂你呀

首頁

尾頁

跳至